Bereikbaarheid

05 FEBRUARI 2019

Drukte na afsluiten oprit naar zuidelijke ringweg bij DUO van tijdelijke aard

De extra drukte die gisteren op de Kempkensberg ontstond bij de verdwenen afslag ter hoogte van DUO, zal vermoedelijk binnen enkele dagen verdwenen zijn. Dan zijn automobilisten waarschijnlijk gewend aan de nieuwe situatie.

Automobilisten die gewend zijn om de Zuidelijke Ringweg op te rijden vanaf de Kempkensberg bij DUO, hebben het gemerkt gisteren: de oprit die ze altijd gebruikten is niet meer. Dat leidde tot filevorming tot aan de Hereweg. De oprit naar de zuidelijke ringweg werd afgelopen weekend definitief afgesloten, en veel automobilisten moeten daar aan nog wennen. Naar verwachting zal het enkele dagen duren tot de meeste automobilisten aan de nieuwe situatie gewend zijn.

Zowel in de ochtendspits gisteren, als gisteren eind van de middag, stond het verkeer stil dat gewoontegetrouw gebruik wilde maken van de oprit vanaf de Kempkensberg naar de zuidelijke ringweg. Automobilisten zullen voortaan een nieuwe route moeten gebruiken om op de zuidelijke ringweg te komen, of een alternatief moete zoeken voor de zuidelijke ringweg. Overigens staan er omleidingsroutes. Wie er helemaal niet meer uit kwam kon een beroep doen op in gele pakken gestoken verkeersregelaars.

Helperzoom en Verlengde Lodewijkstraat: vanaf volgende week veertien dagen afgesloten

Volgende week staan er nieuwe veranderingen op stapel. Dan gaan Helperzoom en de Verlengde Lodewijkstraat er veertien dagen uit. Dat heeft te maken met werkzaamheden van de aannemer, de Combinatie Herepoort. Het betreft de sloop van een viaduct vooruitlopend op werkzaamheden voor de aanleg van de Helperzoomtunnel.

Gerelateerd Bereikbaarheid
Drukte na afsluiten oprit naar zuidelijke ringweg bij DUO van tijdelijke aard
Drukte na afsluiten oprit naar zuidelijke ringweg bij DUO van tijdelijke aard