Innovatie

12 JANUARI 2018

Eerste Hulp Bij IT-onderwijs door Groningse organisatie ITurnIT

Het lijkt wel een EHBO-bus of een bijzondere ambulance: een opvallend busje van de Groningse organisatie ITurnIT. Deze organisatie helpt echter niet bij ongelukken, maar wel bij het bevorderen van kennis over ICT op Groningse scholen.

De Groningse stichting wil zoveel mogelijk kinderen voorbereiden op de gevolgen van de digitaliserende samenleving. Daarom gaat zij vanaf januari tot en met maart op tour door Noord-Nederland. In een opvallende bus bezoekt ITurnIT scholen uit het basis- en voortgezet onderwijs en geeft zij workshops aan docenten en leerlingen op het gebied van digitale geletterdheid.

In deze steeds digitaler wordende samenleving zijn creativiteit, digitale vaardigheden en soft skills steeds belangrijker. Daar moet het onderwijs goed op worden voorbereid. Zodoende trekt ITurnIT de regio in om scholen hier een handje bij te helpen.

In opdracht van Economic Board Groningen kunnen leerlingen en docenten uit Noord-Groningen kosteloos kennismaken met de onderwijsprojecten van ITurnIT. Tijdens de workshops komen thema’s als online informatie, programmeren, het maken van content en online veiligheid aan bod. Actueel? Meer dan! Zo hebben leerlingen van het Hogeland College in één van de workshops een app gemaakt met als thema: aardbevingen.. Andere scholen die zich al hebben aangemeld zijn onder andere OBS De Vuurvlinder uit Appingedam, OBS ’t Zigt en GBS Het Baken uit Delfzijl en OBS De Klinkenborg uit Kantens.

 

Over ITurnIT

ITurnIT maakt toegankelijk projectonderwijs en helpt zodoende leerlingen én docenten op weg in digitaliserende wereld. Het projectonderwijs biedt zij aan in de vorm van Teach the Teacher-programma’s en wordt ondersteunt door een videoplatform. In Noord-Groningen doet zij dat al in opdracht van Economic Board Groningen, maar ook scholen buiten die regio zijn meer dan welkom om deel te nemen.

Gerelateerd Innovatie
Eerste Hulp Bij IT-onderwijs door Groningse organisatie ITurnIT
Eerste Hulp Bij IT-onderwijs door Groningse organisatie ITurnIT