19 AUGUSTUS 2019

Eerste webshop in Groningen voor tweedehands fietsen; rijklaar gemaakt door WerkPro

Dinsdag 20 augustus om 16.30 uur lanceert WerkPro voor haar bedrijfsverzamelgebouw aan de Protonstraat 6 te Groningen een webshop voor de verkoop van haar tweedehands fietsen: www.upcyclegroningen.nl. De fietsen die hierop worden aangeboden zijn allemaal duurzaam – want gerecycled – en rijklaar gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De aftrap voor de webshop wordt gegeven door wethouder van arbeidsmarktbeleid Carine Bloemhoff. Rooie Rinus en Pé Daalemmer verzorgen de omlijsting.

De lokale media staan er vol van: de fietsenoverlast in de stad Groningen begint ongezonde vormen aan te nemen. Vaak kunnen mensen geen kant meer op door de massa’s in het wilde weg geparkeerde fietsen.

WerkPro verkoopt al sinds jaar en dag fietsen. Maar dat zijn allemaal gerecyclede, tweedehands fietsen. Met andere woorden; er komt dus geen fiets bij. Hoe dat kan? WerkPro koopt de fietsen in van de gemeente Groningen. Die heeft ze verwijderd uit de binnenstad. Wanneer de rechtmatige eigenaar de fiets niet komt halen, wordt hij verbeurd verklaard en verkocht aan WerkPro.

WerkPro heeft een aantal rijwielherstelwerkplaatsen, waar mensen die op eigen kracht de weg naar werk nog niet kunnen vinden ervaring op kunnen doen als leerling-fietshersteller. Onder deskundige werkbegeleiding knappen zij de fietsen op en maken ze rijklaar.

Op die manier heeft WerkPro gedurende de jaren duizenden fietsen een tweede leven gegeven. De kopers zijn veelal studenten en andere mensen met een kleine beurs, want de fietsen gaan de deur uit voor een aantrekkelijke prijs. Het gaat WerkPro namelijk om het creëren van zinvolle arbeid, niet om de winst.

Tot nu toe ging de fietsenverkoop alleen op locatie, maar WerkPro wil met de tijd meegaan, en biedt vanaf dinsdag 20 augustus haar fietsen ook digitaal aan, via een webshop onder de titel UpCycleGroningen.nl. Daar kun je een fiets zoeken die bij jou en je budget past. Als je een keus gemaakt hebt, wordt je fiets de volgende dag bij je thuis afgeleverd. Hoe makkelijk kan het zijn?

Om ons met onze fietsen te onderscheiden, hebben we besloten de UpCycle-fietsen een eigen gezicht te geven. Op iedere fiets is een sticker aangebracht met de tekst: ‘UpCycle; Bedankt dat u deze fiets een tweede leven hebt gegeven’. Ook hebben we een fietsbel gemonteerd met het UpCycle-logo.

Wil je meer weten? Kijk dan op onze webshop: www.upcyclegroningen.nl.    

Gerelateerd
Eerste webshop in Groningen voor tweedehands fietsen; rijklaar gemaakt door WerkPro
Eerste webshop in Groningen voor tweedehands fietsen; rijklaar gemaakt door WerkPro