28 MEI 2015

Eierbal voor Mark Rutte bij bezoek Friet van Piet in Groningen

Premier Rutte heeft gisteren genoten van een typisch Groningse lekkernij: de eierbal. Oftewel: “aaierbaal”. Dat gebeurde tijdens een bezoek aan de cafetaria van Friet van Piet in de Oosterpoortwijk. Friet van Piet is een van de meest ondernemende en vernieuwende cafetaria’s van Groningen. Eigenaar Marco Agema is bovendien maatschappelijk zeer betrokken, en is een van de deelnemers aan de Groningse uitdaging, waarbij ervaren Groningse ondernemers hun kennis, ervaring en netwerken inzetten  voor maatschappelijke activiteiten.

Marco Agema’s inzet is niet onopgemerkt gebleven, en dat was waarschijnlijk een van de redenen dat hij bezoek kreeg van Mark Rutte en vice-premier Asscher. Zij spraken in zijn bedrijf ook  met een genomineerde en de winnaar van de Jonge Ondernemersprijs van het Noorden 2014 en met de winnares van 2013. De Jonge Ondernemersprijs is bedoeld als erkenning voor jong ondernemerstalent in de noordelijke provincies.

 

Premier Rutte en minister Asscher nemen gistermiddag ook al een kijkje bij het 'kroonjuweel' van de Groningse ICT-branche: het onlangs geopende IBM Service Center. 

 

Minister-president Rutte en vice-minister-president Asscher brachten eerder gisteren een werkbezoek aan de drie noordelijke provincies Drenthe, Groningen en Friesland. Met bedrijfsbezoeken en ontmoetingen met MBO-scholieren en ondernemers stond het werkbezoek in het teken van de arbeidsmarkt.
 
 

Gerelateerd
Eierbal voor Mark Rutte bij bezoek Friet van Piet in Groningen
Eierbal voor Mark Rutte bij bezoek Friet van Piet in Groningen