26 MEI 2015

Europese prijzen voor Gronings ontwerpbureau ‘de Jongens Ronner’

Ontwerpbureau de Jongens Ronner uit Groningen heeft tijdens de jaarlijkse Award-avond van de prestigieuze European Design Awards twee prijzen in de wacht gesleept.

In de categorie Company Implementation behaalden zij zilver voor de expositie huisstijl van TENT, het Rotterdamse platform voor hedendaagse kunst. Voor hun ontwerpen voor Brouwerij Maallust in Veenhuizen kregen ze een bronzen award in de categorie Alcohol packaging. Met de beide prijzen behoorden de Jongens Ronner dit jaar tot de best scorende bureaus. In totaal dongen ontwerpbureaus uit 24 landen mee naar de prijzen.

 

De Jongens Ronner zijn een bureau voor Grafische Communicatie bestaande uit de broers Arwen en Matthijs Ronner. Beide zijn opgeleid aan Academie Minerva in Groningen. Sinds een aantal jaren werken zij zowel vanuit Groningen als Rotterdam voor diverse opdrachtgevers aan een veelheid aan projecten: van huisstijlen en websites tot jaarverslagen en campagnes. Hun ontwerp voor bierbrouwerij Maallust viel al eerder in de prijzen. Zo werd het etiket van het Maallust Weizenbier in 2011 verkozen tot het mooiste bieretiket van Nederland.

 

De European Design Awards, ook bekend als de ED Awards, worden jaarlijks uitgereikt aan Europese ontwerpers. Samen geven de Awards een overzicht van het beste wat Europa te bieden heeft op het vlak van grafisch ontwerp, illustratie en interactive design. De ED Awards zijn een gezamenlijk initiatief van vijftien toonaangevende Europese Design tijdschriften en de International Council of Communication Design.

 

De inzendingen worden beoordeeld door een brede internationale vakjury bestaande uit designers, design journalisten en critici. Het jaarlijkse ED Festival waar de Awards onderdeel van zijn vindt ieder jaar plaats in een andere Europese stad. In totaal tellen de awards 35 categorieën uiteenlopend van Brand Logo, Book Layout en Magazine tot Mobile Apps, Infographics, Vinyl, CD/DVD Cover, Poster Series en Promotional Website.          

 

Gerelateerd
Europese prijzen voor Gronings ontwerpbureau ‘de Jongens Ronner’
Europese prijzen voor Gronings ontwerpbureau ‘de Jongens Ronner’