Economie

04 MEI 2015

Extra winkeldagen voor zeven grootste winkels binnenstad

De Bijenkorf, V&D, H&M, Hema, C&A, Sara en Mango zijn vanaf nu ook open op Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag en tweede pinksterdag.

De winkels in de binnenstad hebben dit in onderling overleg besloten, zo meldt het Dagblad van het Noorden. Het is de eerste keer dat de winkels op deze drie feestdagen open zijn. Plaatselijke regels en de Winkelsluitingswet zorgen ervoor dat deze, voor de detailhandel vrije dag, de winkels toch de deuren mogen openen.

Volgens V&D-filiaalmanager Eric Bos waren er veel positieve reacties toen de zeven winkels op tweede paasdag open waren. “We hebben daarna veel reacties gehad van winkeliers die vroegen wat we verder dit jaar van plan zijn. Ik denk dat op de drie feestdagen die nog komen meer winkels opengaan.”

Niet eerder volgde de detailhandel in de Groningse binnenstad de traditionele bewegingen van de meubelboulevards en tuincentra op (tweede) feestdagen. Bos: “De signalen die ons bereiken zijn redelijk postief. Zelfs ondernemers die een eenmaszaak hebben en opengaan, noteren omzetten die er niet om liegen.” Het zijn volgens Bos vooral de toeristen die op zondag en tijdens de feestdagen een levendige stad willen zien.

De nieuwe openingstijden gelden niet voor de eerste paasdag, eerste pinksterdag en eerste en tweede kerstdag.

Gerelateerd Economie GCC
Extra winkeldagen voor zeven grootste winkels binnenstad
Extra winkeldagen voor zeven grootste winkels binnenstad