Economie

08 APRIL 2015

Feest in Folkingestraat: de leukste winkelstraat van Nederland

De Folkingestraat in Groningen is in februari door het publiek verkozen tot leukste winkelstraat van Nederland. Zaterdag 11 april is het daarom feest in de straat met muziek, straatverkoop en circus-acts.

De strijd om de titel leukste winkelstraat van Nederland 2014 was een nek-aan-nek race tussen de Folkingestraat en de Kleine Kerkstraat in Leeuwarden.

Wethouder Joost van Keulen van Economische Zaken is trots op de Folkingestraat. “Het is een terechte overwinning, die de ondernemers in deze straat dik verdiend hebben. De Folkingestraat geeft heel goed weer waar Groningen voor staat. Een gastvrije stad waarin je verrassend en sfeervol kunt shoppen.”

Ook voorzitter Willem Tredgett van de winkeliersvereniging is blij. “Als Folkingestraat stonden we al bekend als de winkelstraat waar je na elke 4 meter in een compleet andere wereld terecht komt. Nu hebben we nationale erkenning met deze titel.”

Ondernemers, Marketing Groningen en de gemeente werken intensief samen om op alle koopmomenten meer te bieden dan winkelen alleen. In de Folkingestraat komt dat volgens nlstreet.nl op een mooie manier samen, waarbij winkelen in dit straatje tussen de Vismarkt en het Zuiderdiep een echte belevenis is.

Wethouder Van Keulen geeft zaterdag om 12.00 uur het startsein voor de feestelijkheden in de Folkingestraat. Dat doet hij door  een bordje te onthullen dat refereert aan de titel ‘leukste winkelstraat van Nederland’.

Gerelateerd Economie GCC
Feest in Folkingestraat: de leukste winkelstraat van Nederland
Feest in Folkingestraat: de leukste winkelstraat van Nederland