11 APRIL 2015

Folkingestraat hangt vol trots meest begeerde bordje van Nederland op

Sinds zaterdag is de Folkingestraat nu ook echt, en voor iedereen herkenbaar. de leukste winkelstraat van Nederland. Wethouder Joost van Keulen van economische zaken van Groningen plaatste het bij winkelstraten in Nederland meest begeerde bordje: dat met de tekst ‘Leukste winkelstraat 2014’. Het prijkt nu als een trofee onder het straatnaambordje van de Folkingestraat.

De Folkingestraat werd in februari van dit jaar de winnaar van een gelijknamige wedstrijd van NL Streets Awards, en bleef toen winkelstraten in Leeuwarden en Haarlem, die ook veel stemmen vergaarden, voor.

 

Volgens wethouder Van Keulen was de winst te danken aan een goede samenwerking tussen de ondernemers onderling in deze straat. Maar volgens Willem Tredgett, voorzitter van de winkeliersvereniging , heeft de goede samenwerking met de gemeente Groningen ook bijgedragen aan de winst.

 

Hoe dat zij: na een korte plechtigheid werden champagneflessen ontkurkt en begonnen feestelijkheden in deze straat.

 

De Folkingestraat was ooit het zorgenkind van de gemeente Groningen. Maar sinds het Groninger Museum werd aangelegd en er via de Werkmanbrug een rechtstreekse verbinding ontstond met het Hoofdstation, is het er zeer druk worden.

 

Er hebben zich tal van bedrijven gevestigd, waaronder vaak ook zaken van zelfstandig ondernemers. Daar door is er een breed scala aan kleine, vaak kleurrijke winkels gekomen. Volgens de gemeente Groningen is de Folkingestraat nu een inspirerend voorbeeld van een winkelstraat waar de consument graag komt, en zijn die variatie en de aantrekkingskracht om te funshoppen, hét antwoord op de concurrentie van de webwinkels en internet.

 

 

 

Gerelateerd
Folkingestraat hangt vol trots meest begeerde bordje van Nederland op
Folkingestraat hangt vol trots meest begeerde bordje van Nederland op