27 FEBRUARI 2015

Folkingestraat is de leukste winkelstraat van Nederland!

De Folkingestraat is de leukste winkelstraat van Nederland. Even na tien uur kwam het verlossende woord van NLstreets, de organisatie van de verkiezing. De Groningse Folkingestraat wist de Kleine Kerkstraat in Leeuwarden nipt voor te blijven. De acht andere winkelstraten die ook genomineerd waren, volgden op ruimte afstand.

Iedereen kon bijna een maand stemmen op tien genomineerde winkelstraten. Nadat de verkiezing rustig op gang kwam, ontstond de laatste dagen een ware strijd tussen de Folkingestraat en de Kleine Kerkstraat. Uiteindelijk wist ‘Groningen’ toch voldoende stemmen binnen te halen en mag de Folkingestraat zich een jaar lang de leukste winkelstraat van Nederland noemen.

“We zijn hier natuurlijk ontzettend blij mee”, zegt Willem Tredgett. Hij is één van de ondernemers in de Folkingestraat en hield zich nadrukkelijk bezig met de verkiezing. “We moeten deze titel nu even goed gaan uitbuiten. Van andere winkelstraten, die eerder hebben gewonnen, heb ik gehoord dat het jarenlang zorgt voor extra bezoekers. Ook hier verwachten we extra bezoekers. Maar eerst gaan we even een mooi feestje vieren.”

Vanmiddag om 15.00 uur reikt NL Streets de bijbehorende bokaal uit aan de ondernemers van de Folkingestraat. Dat gebeurt in de straat zelf. Ook wethouder Joost van Keulen zal daarbij aanwezig zijn.

Bij de verkiezing werden duizenden stemmen uitgebracht. Het verschil tussen de Folkingestraat en de Kleine Kerkstraat in Leeuwarden was uiteindelijk 90 stemmen.

Gerelateerd
Folkingestraat is de leukste winkelstraat van Nederland!
Folkingestraat is de leukste winkelstraat van Nederland!