Economie

25 JUNI 2014

GCC brengt gevolgen coalitieakkoord voor binnenstad in kaart

De Groningen City Club (GCC) heeft de gevolgen van het akkoord van de nieuwe coalitie in de Groningse gemeenteraad in kaart gebracht. D66, GroenLinks, PvdA en VVD gaven hun akkoord het thema ‘Voor de verandering’ mee. Groningen City Club ging op zoek naar de vraag wat het nieuwe akkoord betekent voor de binnenstad en met name voor ondernemers in de binnenstad.

Volgens de GCC vormt ‘de binnenstad’ geen apart thema in het akkoord en daardoor trekken ze de conclusie dat het gebied dan ook niet wordt gezien als probleemgebied. In het akkoord staan echter wel een aantal zaken die interessant zijn voor ondernemers in en buiten de binnenstad. Sleutelwoord in het akkoord is ‘samenwerking’. Joost van Keulen als wethouder Economische Zaken, wil graag optimaal samenwerken met de ondernemers in de Groninger binnenstad.

De wethouder zet zich ook fors in voor het vergroten van de werkgelegenheid. Banen worden vooral gecreëerd door ondernemers, zo constateert het college van B en W. ‘Dus zoeken wij naar mogelijkheden om het ondernemersklimaat te versterken. Dat kan langs twee lijnen: versterking van het ondernemerschap in het MKB en stimulering van kansrijke sectoren. Daarnaast ondersteunen wij innovatieve ontwikkelingen in de regio en bij kennisinstellingen. We onderkennen daarbij het belang van de bestaande werkgelegenheid als basis voor nieuwe economische ontwikkelingen.’

Een compleet overzicht van de gevolgen voor ondernemers en de binnenstad, is te lezen op de site van de GCC.

Gerelateerd Economie GCC
GCC brengt gevolgen coalitieakkoord voor binnenstad in kaart
GCC brengt gevolgen coalitieakkoord voor binnenstad in kaart