08 AUGUSTUS 2014

GCC wil periodieke outlet in binnenstad

De Groningen City Club (GCC) pleit ervoor om periodiek een outlet te organiseren in de binnenstad. Ondernemers uit het stadscentrum zouden daar dan gezamenlijk hun overtollige artikelen kunnen aanbieden, zegt Bert Jan Hakvoort, voorzitter van de GCC.

Zo’n outlet-verkoop zou dan plaats moeten vinden in bijvoorbeeld de Der Aa-kerk, waar vaker vergelijkbare evenementen plaatsvinden.

 

Hakvoort komt met het plan nadat Hunkemöller in Martiniplaza een outlet had georganiseerd, waar vrouwen voor een prikkie ondergoed konden kopen. Niet alle ondernemers waren hier even gelukkig mee, omdat het leidde tot concurrentie voor ondernemers in de binnenstad.

 

Volgens Hakvoort blijft nagenoeg elke ondernemer wel met lastig verkoopbare restpartijen zitten. “Waarom zou je die dan niet aan kunnen bieden in een outlet-achtige verkoop?”, zegt hij. Voorwaarde is dan wel dat die verkoop plaatsvindt in de binnenstad. “Door de handen ineen te slaan, trek je op die manier extra mensen naar het centrum en daar plukken we allemaal de vruchten van.” 

 

De GCC-voorzitter wil serieus met het plan aan de slag.  

 

Gerelateerd GCC
GCC wil periodieke outlet in binnenstad
GCC wil periodieke outlet in binnenstad