Leefbaarheid

19 JANUARI 2019

Gemeente en Eurosonic danken ondernemers Groningen voor steun

De gemeente Groningen heeft, bij monde van wethouder Joost van Keulen, Groningse ondernemers hartelijk bedankt voor hun steun aan Eurosonic/Noorderslag. Dat gebeurde zaterdagavond tijdens een ontvangst in het Stadhuis van Groningse ondernemers en bedrijven die met sponsoring het evenement mede mogelijk hebben gemaakt. Ook Dago Houben, algemeen directeur van Eurosonic Noorderslag (ESNS) liet weten blij te zijn met de steun van het bedrijfsleven.

Wethouder Joost van Keulen liet tijdens de bijeenkomst in de hal van het Stadhuis weten ook blij te zijn met de hoge opkomst van de ondernemers, deze avond. ‘Dat zegt ook iets over de waardering van Eurosonic Noorderslag!’. De scheidende VVD-wethouder grapte dat hij hoopte dat er op zijn afscheidsreceptie in maart ook zoveel bezoekers komen.

Wethouder Van Keulen liet weten dat uit jongste berekeningen is gebleken dat Eurosonic/Noorderslag een besteding oplevert voor Groningen van 4,4 miljoen euro, onder meer dankzij de overnachtingen en hotels en het eten in restaurants. In de drie dagen die het festival duurt komen er circa 40.000 bezoekers naar Groningen.

Volgens de wethouder is Eurosonic/Noorderslag ook heel goed voor het vestigingsklimaat in Groningen, omdat jonge, creatieve mensen  liever in steden wonen waar ook op cultureel gebied veel te beleven valt. In die zin is het festival ook van groot belang voor Groningse bedrijven.

Eurosonic Noorderslag wordt behalve door individuele bedrijven ook ondersteund door het Fonds Ondernemend Groningen en door de bedrijvenverenigingen WEST, Zuid Oost, Groningen City Club en VBNO.

 

Gerelateerd Leefbaarheid Bedrijvenvereniging WEST Bedrijvenvereniging Zuidoost VBNO GCC
Gemeente en Eurosonic  danken ondernemers Groningen voor steun
Gemeente en Eurosonic  danken ondernemers Groningen voor steun