03 DECEMBER 2014

Gemeente reageert op VBNO-suggestie om Simmeren terrein te gebruiken als parkeerterrein

In Groningen wordt een zeer groot terrein momenteel niet gebruikt. Dat betreft het zogenaamde Simmerenterrein. Volgens de Vereniging Bedrijven Noord-Oost (VBNO) zou het een goed idee zijn om dit enorme terrein gereed te maken als parkeerterrein, zo meldde deze vereniging onlangs via de Groninger Ondernemers Courant.

Volgens de VBNO is het doodzonde wanneer er met zo’n groot terrein niets gebeurt. Sterker nog: wanneer auto’ s die vanuit het zuiden naar Groningen komen straks niet meer via de zuidelijke ringweg zouden komen, maar via de N33 en de oostelijke ringweg, dan kunnen ze prima parkeren op het Simmeren-terrein. En dat geeft minder verkeer op de zuidelijke ringweg.

 

“Een slim alternatief is in onze ogen het afleiden van het verkeer uit de richtingen Assen en Emmen/Gieten via de verdubbelde N33 naar de A7 bij Noordbroek waarvoor de minister op dezelfde dag de openingshandeling verrichtte. Dit alternatief is nu al beschikbaar dus. Jammer is dat bij de slimme planning nog steeds geen aandacht wordt geschonken aan de mogelijkheden van rijden via oostelijke ring, parkeren op het Simmerenterrein en per bus dan wel per fiets naar de stad.”

 

“Dat kan en moet beter vindt de VBNO. Er ligt ook nog steeds het aanbod van VBNO-lid Gjaltema voor een fietsbrug aan de busbaan naar Kardinge. En met een beetje goede wil is het Simmerenterrein zeer goed geschikt te maken voor het parkeren van een hele grote hoeveelheid auto's. Met de fietsbrug en het openbaar vervoer direct naast de deur is het transport naar - en van de stad gelijk goed geregeld."

 

 

De gemeente Groningen laat via woordvoerder Eddy Beuker het volgende weten:

 

“We kennen het voorstel van de VBNO en hebben daar ook contact over gehad. We zetten vooralsnog in op toename van het gebruik van P+R Kardinge en op het nieuw aan te leggen P+R Meerstad. Het voorstel van de VBNO betrekken we bij de planstudie voor de vervanging van de Gerrit Krolbrug. Daarin zullen we de voor- en nadelen van dit voorstel nader afwegen.”

 

 

 

 

 

 

Gerelateerd
Gemeente reageert op VBNO-suggestie om Simmeren terrein te gebruiken als parkeerterrein
Gemeente reageert op VBNO-suggestie om Simmeren terrein te gebruiken als parkeerterrein