Verenigingsnieuws

22 NOVEMBER 2019

Gemeente stelt 100.000 euro beschikbaar voor toekomstbestendig Ulgersmaweg

De gemeente heeft besloten dat bedrijventerrein Ulgersmaweg de komende 10 jaar zijn huidige functie behoudt. Maar, zo zei wethouder Paul de Rook tijdens de algemene ledenvergadering van de VBNO, ik verwacht dat na die 10 jaar dit gebied verandert naar woningbouw.

In de tussentijd moet het bedrijventerrein natuurlijk wel blijven functioneren en aantrekkelijk zijn voor zowel ondernemingen als bezoekers. Dat is zeker van belang bij een terrein als de Ulgersmaweg, waar bedrijvigheid en wonen al bijna in elkaar overlopen. Om dat te ondersteunen, heeft de gemeente een ton beschikbaar gesteld. Met dat geld kunnen initiatieven ondersteund worden die de Ulgersmaweg toekomstbestendig maken. Nu al is het een heel gemend terrein, met een hele diverse invulling, van Voedselbank tot Indoor Soccer. Het zou wellicht ook een functie kunnen krijgen als broedplaats voor jong talent, zo suggereerde de wethouder. Begin volgend jaar wordt er een projectteam geformeerd van gemeente, de VBNO en ondernemers in het gebied, om aandachtspunten en kansen in kaart te brengen.

VBNO-voorzitter Guus Vries maakte nog even gebruik van de aanwezigheid van de wethouder om een oude maar nog steeds actuele wens van de VBNO onder de aandacht te brengen: een goede invulling van het voormalige Simmerenterrein. Een logistieke hub, voor bedrijvengebied en binnenstad: top-idee of niet dan? De wethouder liet zich niet verleiden tot concrete uitspraken, maar, zo zei hij, dit zijn wel ideeën waar de stad mee verder wil.

Gerelateerd Verenigingsnieuws VBNO
Gemeente stelt 100.000 euro beschikbaar voor toekomstbestendig Ulgersmaweg
Gemeente stelt 100.000 euro beschikbaar voor toekomstbestendig Ulgersmaweg