10 JANUARI 2020

Gemeenteraadsleden: “Speelplekken goed voor aantrekkingskracht Groningen als koopcentrum”

Een lang gekoesterde wens van de Groningen City Club gaat mogelijk in vervulling: speelplekken voor kinderen in de binnenstad. Vier politieke partijen in de gemeenteraad van Groningen vinden het een goede zaak wanneer er speelplekken komen. Dat is niet alleen prettig voor het leefklimaat, maar ook goed voor de aantrekkingskracht van de binnenstad, omdat ouders dan gemakkelijker met hun kinderen naar de binnenstad komen om inkopen te doen.

Mogelijkheden kunnen zijn een megatrampoline, een waterspeelplaats of een zandbak. Dat zegt het Groningse gemeenteraadslid voor D66 Tom Rustebiel. Hij heeft samen met raadsleden van drie andere partijen het initiatief genomen voor aantrekkelijke speelvoorzieningen in de binnenstad.

Volgens de partijen D66, PvdA, GroenLinks en CDA wordt het hoog tijd dat de binnenstad óok aantrekkelijk wordt voor kinderen. Volgens deze partijen is dat ook een economisch belang voor de binnenstad, omdat de aantrekkingskracht als koopcentrum wordt vergroot wanneer ouders ook hun kinderen mee kunnen nemen, zo melden ze vandaag, vrijdag, in het Dagblad van het Noorden.

Desgevraagd zegt initiatiefnemer Tom Rustebiel dat hij wel eens met zijn gezin in het buitenland op vakantie is, en dan ziet hij dat andere binnensteden veel te bieden hebben voor kinderen. ‘Al in mei heb ik daarom gepleit voor speelvoorzieningen in de binnenstad. Ik kreeg daar erg veel positieve reacties op, onder andere ook vanuit de Hanzehogeschool en de kinderopvangorganisatie SKG. En ook de andere fracties vinden het een goed idee om kinderen wat meer te bieden’, zegt hij.

De vier fracties hebben het college van B&W nu gevraagd om uiterlijk in mei met uitgewerkte plannen te komen voor speelvoorzieningen op de Grote Markt.

Gerelateerd
Gemeenteraadsleden: “Speelplekken goed voor aantrekkingskracht Groningen als koopcentrum”
Gemeenteraadsleden: “Speelplekken goed voor aantrekkingskracht Groningen als koopcentrum”