Innovatie

25 OKTOBER 2018

Google komt met Digitale Werkplaats-bus naar Groningen

Internet kan helpen bij het vinden van een baan, het vergroten van de inzetbaarheid op de arbeidsmarkt en het laten groeien van een bedrijf. Maar om optimaal deze kansen van het internet te kunnen benutten zijn digitale vaardigheden cruciaal. Google gaat daarom vanaf november on tour met een bus door heel Nederland om gratis trainingen en workshops te geven aan ondernemers en studenten. Een van de eerste steden die de Google bus zal aandoen is Groningen.

Een van de eerste plaatsen die Google met de bus zal aandoen is Groningen. Google was al twee keer eerder te gast met de Digitale Werkplaats in Groningen. Beide keren was de animo groot. Wethouder Joost van Keulen: “Groningen heeft in korte tijd een toonaangevende digitale sector ontwikkeld met enorm veel tech-, data- en internetbedrijven. Dat is geen wonder, want de drie dingen die zij nodig hebben, die hebben wij in overvloed: snel internet, ruimte om te experimenteren en talent. Het is geweldig dat Google zich weer inzet om de digitale vaardigheden van Groningers te vergroten, zodat zij de mogelijkheden van het internet optimaal kunnen gebruiken.”


Pim van der Feltz, directeur Google Nederland: “Wij geloven dat het internet kansen biedt voor iedereen. Daarom willen we mensen graag laten ervaren hoe het internet hen kan helpen hun doelen te bereiken, zoals de groei van het eigen bedrijf of het vergroten van de inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Sinds eind 2015 organiseren we daarom in Nederland online en offline trainingen met ons programma De Digitale Werkplaats, waarmee we al zo’n 100.000 Nederlanders hebben kunnen helpen hun digitale vaardigheden te vergroten. Door nu met de bus het land in te trekken, willen we het ondernemers en studenten gemakkelijk maken om mee te doen en nog meer mensen de kans geven om hun vaardigheden te vergroten.”


Trainingsaanbod voor ondernemers en studenten

Tijdens de trainingen en workshops kunnen ondernemers meer leren over onder andere hoe ze de online zichtbaarheid van hun bedrijf kunnen vergroten, e-commerce en het analyseren van hun website. Ook zal Qredits, onafhankelijke en private kredietverstrekker, een workshop geven over het schrijven van een ondernemersplan. Studenten kunnen in de Digitale Werkplaats bus onder andere trainingen volgen over hoe je je online goed profileert voor een stage of baan, online marketing en het bouwen van een succesvolle website.


De Google bus zal in 2018 zes verschillende steden aandoen en vervolgens in 2019 verder door het land toeren. Er worden dagelijks verschillende trainingen in de bus gegeven. De exacte data en locaties zijn te vinden op de website van de Digitale Werkplaats. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via g.co/digitalewerkplaats. Aanmelden voor de online versie van de Digitale Werkplaats kan hier.

 

Gerelateerd Innovatie
Google komt met Digitale Werkplaats-bus naar Groningen
Google komt met Digitale Werkplaats-bus naar Groningen