Leefbaarheid

31 OKTOBER 2019

Grandcafé De Drie Gezusters en constructiebedrijf De Verbinding winnaars Diversiteitsprijs 2019

De Drie Gezusters en De Verbinding zijn samen de winnaars van de Groningse Diversiteitsprijs 2019. Wethouder integratie en emancipatie Glimina Chakor reikte de prijs uit aan Grandcafé De Drie Gezusters en constructiebedrijf De Verbinding. De Verbinding won daarnaast ook de publieksprijs en een cheque van 500 euro. Restaurant De Groene Stoel viel in de prijzen met een tweede plaats.

De vakjury prijst beide bedrijven omdat zij via hun producten en dienstverlening laten zien wat de meerwaarde van diversiteit is. 

Goed voorbeeld
Gastvrij voor personeel en publiek. Dat is de missie van Grandcafé de Drie Gezusters. Deze organisatie wil haar personeel het gevoel geven dat ze erbij horen en dat er voor iedereen plek is. Het Grandcafé besteed actief aandacht aan leeftijdsdiversiteit, culturele diversiteit en de positie van vrouwen in alle lagen van de organisatie. De Drie Gezusters biedt opleidingstrajecten aan voor haar personeel met baangarantie. Hiermee maken ze het verschil en zijn ze een goed voorbeeld voor andere horecabedrijven.

Kans om te ontwikkelen
Bij constructiebedrijf De Verbinding bestaat meer dan de helft van het personeel uit dove medewerkers. Ook heeft dit bedrijf veel mannen en vrouwen met een niet- Nederlandse culturele achtergrond in dienst. De Verbinding ziet diversiteit en mobiliteit als onderdeel van haar duurzame beleid en laat dat op een mooie wijze in de praktijk zien. Mensen met een beperking en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen bij dit bedrijf een kans om zich te ontwikkelen op de arbeidsmarkt. 

Nieuwe Groningers
Bij restaurant De Groene Stoel kunnen met name vluchtelingen zich voorbereiden op deelname aan de Nederlandse arbeidsmarkt. Dit bedrijf biedt statushouders de mogelijkheid om het horecavak te leren en door te groeien. Tijdens een opleiding tot horeca-assistent is er o.a. aandacht voor sociale vaardigheden, netwerken en het verbeteren van de Nederlandse taal. De Groene Stoel is een ideale plek voor deze nieuwe Groningers om zelfvertrouwen te krijgen en zich te ontplooien in een vreemd land.

Diversiteitsprijs 2019
Diverse Groningse bedrijven hebben zich in het najaar aangemeld voor de diversiteitsprijs 2019. De jury van de diversiteitsprijs 2019 heeft vervolgens drie organisaties genomineerd. De jury bestaat uit wethouder Glimina Chakor, Mohn Baldew van MartiniZorg, Fred de Bruin namens de ondernemers in de binnenstad en Anja Aaldering; de voormalig directeur van de MJD.

De kracht van diversiteit
Met de diversiteitsprijs wil Groningen de kracht van diversiteit zichtbaar maken en werkgevers belonen die werk maken van diversiteit en inclusie. De prijs roept op om aandacht te besteden aan alle aspecten van diversiteit zoals leeftijd, geslacht, beperking, seksuele voorkeur en culturele achtergrond. De diversiteitsprijs bestaat uit het diversiteitsbeeld en een geldbedrag van € 2500,-, waarmee de winnende organisatie een relevante workshop kan aanbieden aan het personeel. Ook mag de organisatie een jaar lang het diversiteitslogo gebruiken op alle communicatie-uitingen.

Eerdere winnaars
De prijs is in 2017 ingesteld door de gemeenteraad. Eerdere winnaars van de prijs zijn IBM Client Innovation Centre (2017) en MartiniZorg (2018).

Bron: Gemeente Groningen

Gerelateerd Leefbaarheid
Grandcafé De Drie Gezusters en constructiebedrijf De Verbinding winnaars Diversiteitsprijs 2019
Grandcafé De Drie Gezusters en constructiebedrijf De Verbinding winnaars Diversiteitsprijs 2019