Bereikbaarheid

05 NOVEMBER 2018

Gratis pendelbus naar Promotiedagen vanaf P+R Hoogkerk en P+R Haren

Voor bezoekers van de Promotiedagen op dinsdag 6 en woensdag 7 november rijden er gratis pendelbussen vanaf P+R Hoogkerk (A7) en P+R Haren (A28) naar MartiniPlaza. De pendelbussen vertrekken elke 10 minuten tussen 11.30 en 22.30 uur. Op P+R Haren vertrekt de pendelbus vanaf de bushalte, op P+R Hoogkerk vertrekt de bus vanaf het busperron. Net als de pendelbus is het parkeren op de P+R gratis, er is hiervoor geen kaartje nodig.

P+R Hoogkerk bevindt zich langs de A7, bereikbaar via afslag 35. P+R Haren ligt aan de A28 en is bereikbaar via afslag 38. Beide terreinen beschikken over een grote hoeveelheid parkeerplaatsen, verdeeld over twee terreinen die naast elkaar liggen.

De pendelbus wordt aangeboden door het OV-bureau Groningen Drenthe en Groningen Bereikbaar. De inzet van deze bussen helpt de stad goed bereikbaar te houden en laat de bezoekers aan de Promotiedagen het gemak van parkeren op een P+R en reizen met het OV ervaren. Want Groningen vernieuwt weg en spoor. Deze werkzaamheden zorgen voor hinder en zijn soms zo omvangrijk dat ze tijdelijk nadelige gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van de stad en de omgeving. Parkeren op een P+R en reizen met het OV zijn goede en tegelijk duurzame manieren om de hinder te vermijden.

(Foto Jeroen van Kooten)

Gerelateerd Bereikbaarheid
Gratis pendelbus naar Promotiedagen vanaf P+R Hoogkerk en P+R Haren
Gratis pendelbus naar Promotiedagen vanaf P+R Hoogkerk en P+R Haren