Leefbaarheid

17 DECEMBER 2014

VIDEO Geheimzinnig Kino Klandestino zoekt samenwerking met ondernemers

Een onbekende film op een onbekende locatie, dat is in een notendop het idee achter Kino Klandestino. Het underground filmevenement toont in Groningen films op bijzondere locaties. ‘We zoeken altijd een combinatie tussen de film en de locatie’, vertelt organisator Jorine Witte. ‘Daarbij zoeken we steeds vaker de samenwerking met Groninger ondernemers.’ 

Bezoekers die een kaartje kopen, krijgen via de website, social media en een nieuwsbrief te horen waar ze moeten zijn. Tot die tijd hullen zowel de organisatie als de ondernemer zich in stilzwijgen. "‘Ik vind het een hartstikke leuk idee dat hier een film wordt getoond. Ik had nooit op die manier naar mijn bedrijf gekeken", zegt een nog onbekende ondernemer wiens terrein tijdens de derde editie van Kino Klandestino werd gebruikt.

De eerste editie van Kino Klandestino vond in mei plaats in een oud, verlaten zwembad in Vinkhuizen. De tweede editie werd in juli bij Gruno Recycling georganiseerd. Tussen de hopen asfalt en grind konden bezoekers op een hete zomeravond naar een film kijken waarin wegwerkzaamheden een rol speelden. ‘"Ik wist niet wat ik moest verwachten"’, zegt Jaap Klok van Gruno Recycling. ‘"Ik vond het maar een raar idee. Maar toen de boel eenmaal stond, dacht ik: ‘dit is zo gek nog niet’."

Witte is maar wat blij dat ondernemers zich bereid tonen om hun bedrijventerrein uit te lenen aan de organisatie. "‘Wat ik waardeer is dat Groninger ondernemers je snel vertrouwen en dat ze ook snel duidelijkheid geven. Wij vinden het fijn dat ondernemers ons in staat stellen om dit te organiseren. Het organiseren van Kino Klandestino is zelf ook al een hele onderneming.’"

De derde editie van Kino Klandestino werd uiteindelijk een groot succes!

Gerelateerd Leefbaarheid
VIDEO Geheimzinnig Kino Klandestino zoekt samenwerking met ondernemers
VIDEO Geheimzinnig Kino Klandestino zoekt samenwerking met ondernemers