02 JUNI 2015

Startup Weekend Groningen in Het Paleis - zoektocht naar starters met de beste ideeën over eten

Komend weekend 5, 6 en 7 juni staat Groningen bol van de voedselactiviteiten. Zo is staat het Ebbingekwartier dan in het teken van een nieuw culinair evenement: De Culinaire Verleiding. Maar daarnaast is er ook een opmerkelijk Startup Weekend Food. Gedurende 54 uur bivakkeren initiatiefnemers en deskundigen in Het Paleis Boterdiep 69-1 in Groningen om tijdens het Startup Weekend Food de beste ideeën op te halen en vorm te geven.

 

Startup Weekend Groningen is, aldus mede-organisator het LaunchCafe, misschien wel het leukste event van het jaar. In Groningen wordt dit event altijd ongeveer het eerste weekend van november georganiseerd. Maar dit jaar trakteert de organisatie op een extra Startup Weekend Groningen: the food edition.

 

Start-ups met ideeën over eten

 

De belangrijkste bijzaak van Startup Weekend Groningen is ieder jaar het eten. Dit voorjaar is food dus het thema. Dat wil zeggen: je startup idee moet met eten te maken hebben, dit kan natuurlijk ook gaan over verpakkingen of transport.

 

Het programma ziet er ongeveer zo uit:

 

Vrijdagavond: eten, pitches van de ideeën, aan het werk
Zaterdag: ontbijt, werk, lunch, werk, mentoring, eten, werken, werken, werken
Zondag: ontbijt, mentoren, werken, diner, presentaties… Afterparty!
Maandag: bijkomen en nagenieten

 

Vrijdagavond: melk

 

Vrijdag 5 juni organiseert de Youth Food Movement het Film Food Festival in het Paleis vanaf 16.30 uur. In Groningen is ‘Melk’ het thema waarmee ons huidige voedselsysteem aan de kaak gesteld wordt. De binnenplaats van het Paleis wordt gevuld met een kleine markt met foodtrucks. De binnenplaats wordt met landelijke elementen aangekleed. Er is een expositie over voedsellandschappen en een melkproeverij.

 

Ook wordt er een Melkcollege gegeven, gevolgd door de film Moo man. De Grote Melk Show biedt het podium aan melkveehouders en specialisten in de wereld van melk.

 

 

Zie ook:

 

http://www.launchcafe.nl/agenda/startup-weekend-groningen-food-edition/

 

Gerelateerd
Startup Weekend Groningen in Het Paleis - zoektocht naar starters met de beste ideeën over eten
Startup Weekend Groningen in Het Paleis - zoektocht naar starters met de beste ideeën over eten