15 JANUARI 2015

Groningen Congresbureau richt pijlen op internationale markt

Het Groningen Congresbureau - dat ten doel heeft zoveel mogelijk congressen naar Groningen te halen - wil zich nog meer richten op de internationale markt. Het Congresbureau doet dat samen met een collega-organisatie uit Friesland, en heeft daarvoor het samenwerkingsverband Holland North opgericht, zo meldt directeur Mariska Pater.

 

Holland North, het samenwerkingsverband van Groningen Congres Bureau en Friesland MICEdat sinds 2014 actief is om internationale conferenties en evenementen naar de provincies Groningen en Friesland te halen, organiseert op 30 en 31 januari een eerste site visit. Belangstellende organisatoren van meetings, incentives, congressen en evenementen uit binnen- en buitenland kunnen dan nader kennismaken met Noord Nederland.

 

De samenwerking tussen de twee organisatoren van congressen en evenementen geeft de uitstraling van Noord Nederland een flinke boost. “We laten zien dat we hier behalve schitterende vergezichten ook professionele locaties, luxe hotels en een uitstekende infrastructuur hebben. Groningen Airport Eelde is bijvoorbeeld heel aantrekkelijk voor buitenlandse klanten. De directe vliegverbinding met Londen alleen al trok een grote klant uit Londen over de streep,” aldus Mariska Pater, directeur van Groningen Congres Bureau. “Maar het belangrijkst vinden wij dat internationale organisatoren én deelnemers van congressen en evenementen zich welkom voelen in het noorden.”

Daarom organiseert Holland North een eerste site visit, waarbij ze potentiële internationale klanten - organisatoren van meetings, incentives, congressen en evenementen – een voorproefje geven van wat er in de beide provincies te beleven valt op het gebied van meeting-faciliteiten, culinaire mogelijkheden en excursies.

 

Goed voor heel Noord Nederland

Vorig jaar was Holland North samen met het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen aanwezig op een aantal grote internationale vakbeurzen, waaronder de IMEX in Frankfurt en de EIBTM in Barcelona. Met hun opvallende en positieve presentatie wekten ze de belangstelling van een aantal grote partijen. Die konden zich inschrijven voor een geheel verzorgd tweedaags bezoek aan Groningen en Friesland.

“We merken het aan de reacties: mensen zijn onder de indruk van wat we in het noorden te bieden hebben,” vertelt Jant van Dijk van Friesland MICE. “Dat blijkt ook wel uit de inschrijvingen, want we zijn de 20 al gepasseerd. Stuk voor stuk grote internationale organisatoren. Als die allemaal besluiten een paar congressen of evenementen in Noord Nederland te organiseren, is dat goed voor de hele regio. Ga maar na: ze overnachten hier, ze eten hier, soms is er een partnerprogramma, ze willen nog een dagje shoppen, er moet een cadeautje mee voor de kinderen, sommige mensen plakken er nog een paar dagen aan vast... En als ze zien hoe professioneel alles is georganiseerd en ervaren dat ze welkom zijn, komen ze gegarandeerd terug. De economie van Noord Nederland is er enorm bij gebaat dat we een goede naam opbouwen.”

 

Investering in Groningen en Friesland

De site visit is een flinke investering voor Holland North. De beide partijen hebben het er graag voor over om Noord Nederland in de schijnwerpers te zetten bij potentiële klanten. Door hun krachten te bundelen in Holland North zijn de capaciteit en het netwerk van Groningen Congres Bureau en  Friesland MICE zodanig toegenomen dat ze nog sneller en beter dan voorheen kunnen reageren op vragen en wensen. Niet alleen op het moment dat er een offerte wordt aangevraagd, maar ook als alles al geregeld is. Een extra excursie, een andere spreker, een aantal last-minute aanmeldingen: het is allemaal zo geregeld. Ook de aanvragen en opdrachten die voortkomen uit dit bezoek, worden professioneel en voortvarend opgepakt.

“Aan ons zal het niet liggen,” aldus Mariska Pater, “Laat de internationale organisatoren maar komen. Wij laten hun zien dat Groningen en Friesland een compleet uitgeruste, professionele en hartverwarmende locatie vormen voor elk denkbaar evenement.”

 

Gerelateerd
Groningen Congresbureau richt pijlen op internationale markt
Groningen Congresbureau richt pijlen op internationale markt