Economie

22 APRIL 2015

Groningen doet goede zaken in Tianjin

Burgemeester Peter den Oudsten is deze week op bezoek in de Chinese stad Tianjin. Samen met wethouder Joost van Keulen, twee leden van de raad van bestuur van het UMCG, een aantal onderzoekers en een bedrijvendelegatie viert hij daar dat Groningen en Tianjin al 30 jaar een stedenband onderhouden.

Tianjin is de op vier na grootste stad in China. De havenstad in het noordoosten van China telt bijna net zoveel inwoners als Nederland en kent een enorme economische groei.

Burgemeester, wethouder en UMCG hebben in de Chinese zusterstad intentieverklaringen op het gebied van healthy ageing, serious gaming en andere handelsbetrekkingen ondertekend. Daarnaast ondertekende burgemeester Den Oudsten samen met burgemeester Huang Xingguo van Tianjin een verklaring om de 30-jarige stedenband te bestendigen en verder te verdiepen.

Het UMCG werkt al sinds jaren samen met Tianjin op het terrein van Healthy Ageing en tijdens deze missie zijn nieuwe terreinen voor samenwerking verkend, zoals het bevolkingsonderzoek LifeLines en voeding en gezondheid.

Zes Groninger bedrijven maken deel uit van de missie. Zij bezochten onder meer een seminar dat was georganiseerd door het Chinese gaming-bedrijf Happy Fish, dat overweegt een vestiging te openen op de Groningse HealthyAgeing Campus. Ook hebben de Groningse bedrijven kennis kunnen maken met potentiële Chinese handelspartners via de Kamer van Koophandel in Tianjin.

Gerelateerd Economie
Groningen doet goede zaken in Tianjin
Groningen doet goede zaken in Tianjin