Economie

17 MAART 2015

Groningen goed vertegenwoordigd bij koninklijk bezoek Noord-Duitsland

Groningse bedrijven en onderzoeksinstituten zijn aanstaande donderdag en vrijdag goed vertegenwoordigd bij het bezoek van het Nederlandse koningspaar aan Sleeswijk-Holstein en Hamburg. Op donderdag gaat het dan vooral om het onderwerp gezondheid (life sciences en health) en op vrijdag sluiten Groningers met name aan bij de onderwerpen grensoverschrijdende maritieme samenwerking en innovatie en internationalisering in de creatieve industrie.

Aansluitend op hun staatsbezoek aan Denemarken, bezoeken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima donderdag en vrijdag de Duitse deelstaten Sleeswijk-Holstein en Hamburg. Bij dit werkbezoek wordt het koningspaar vergezeld door minister Ploumen, die gelijktijdig een tweedaagse economische missie naar deze deelstaten leidt.

Vanuit heel Nederland gaan bedrijven mee met deze handelsmissie. Voor Groningen komt de handelsmissie op een zeer gunstig moment, in de aanloop naar de viering van de Hafengeburtstag. Van 8 tot 10 mei is Groningen partnerstad van Hamburg bij dit grootste maritieme evenement ter wereld. Ook dan zullen Nederlandse bedrijven zich in Groningen presenteren.

“Door het koninklijk bezoek zal de interesse van Hamburgers voor Nederland zeker niet kleiner worden”, verwacht wethouder Joost van Keulen: “dat zou wel eens een gunstig effect kunnen hebben op de bezoekersaantallen van het Groningen Niederlande Festival tijdens de Hafengeburtstag.” Van Keulen is zelf vrijdag ook in Hamburg. Hij schuift aan bij de officiële lunch, het ‘Senatsfrühstück’ dat het Koningspaar ter afsluiting van het bezoek aangeboden krijgt door de burgemeester van Hamburg.

Gerelateerd Economie
Groningen goed vertegenwoordigd bij koninklijk bezoek Noord-Duitsland
Groningen goed vertegenwoordigd bij koninklijk bezoek Noord-Duitsland