Innovatie

17 DECEMBER 2018

Groningen is unieke ‘sociale’ brouwerij rijker: De Prael aan Boterdiep

In Groningen is een unieke brouwerij geopend. Eén van de bijzonderheden van deze brouwerij, gevestigd aan het Boterdiep, is dat er mensen werken met afstand tot de arbeidsmarkt. De Prael Groningen werkt samen met WerkPro, een overkoepelende organisatie van sociale ondernemingen waar mensen naar werk worden begeleid.

De Prael opende eerder al vestigingen in o.m. Amsterdam en Den Haag, Groningen is de vierde locatie. Over haar visie schrijft de brouwerij:

De Prael gelooft in een arbeidsmarkt die toegankelijk is voor iedereen. Dat iemand met mentale of andere problemen mee moet kunnen doen. Brouwerij De Prael werd door Arno en Fer opgericht in 2001 voor mensen die op de één of andere manier moeilijker aan het werk kunnen komen. Het doel van de brouwerij is allereerst om heerlijk bier uit de kraan te laten stromen, maar daarmee ook vooral werkplekken te creëren voor mensen die op de arbeidsmarkt steeds buiten de boot vallen. De Prael vindt namelijk dat iedereen een kans verdient.’

 

Brouwerij met een missie


De Prael is dus een brouwerij met een missie. Met proeflokalen en brouwerijen waar mensen kunnen werken wil De Prael het gat in de arbeidsmarkt dichten. En gasten laten genieten van bijzondere bieren en lekker eten. Groningen is de vierde locatie waar mensen in betaalde en onbetaalde dienstverbanden werken vanuit deze visie. De Prael en WerkPro delen het geloof in een arbeidsmarkt voor iedereen. Dat WerkPro ruime ervaring heeft in de horeca, maakt de samenwerking extra kansrijk. In een schitterend pand met een bijzonder binnenplein op loopafstand van Grote Markt en Martinitoren, komen mens en bier samen.

2.000 liter

Elke 2.000 liter bier die De Prael brouwt, afvult en verkoopt staat garant voor één werk- en leerplek. Bier van De Prael helpt dus mensen direct aan het werk en zorgt voor meer helden op de werkvloer van De Prael. Iedereen die bij De Prael werkt krijgt namelijk de kans om een opleiding te volgen en een vak te leren.

(Foto's: Facebookpagina De Prael)

Meer informatie: klik hier 

 

Gerelateerd Innovatie
Groningen is unieke ‘sociale’ brouwerij rijker: De Prael aan Boterdiep
Groningen is unieke ‘sociale’ brouwerij rijker: De Prael aan Boterdiep