18 MEI 2015

Groningen krijgt betaald parkeren ook op zondag: vanaf 12.00 uur

Tot teleurstelling van ondernemers in de binnenstad verenigd in de Groningen City Club en Koninklijke Horeca Nederland gaat Groningen toch ook over tot betaald parkeren op zondag. Tot nu toe was er geen parkeertarief op zondag, maar omdat de winkels sinds januari nu wel open kunnen op zondag, is dat volgens het college van B en W noodzakelijk.

B en W willen het betaald parkeren op zondag in laten gaan vanaf 12.00 uur ’s middags. Groningse kerken hadden gevraagd om de parkeermeters pas vanaf 13.00 uur te laten lopen, zodat mensen eerst rustig naar de kerk kunnen, ook in de binnenstad.

 

Maar tijdens een vergadering van de raadscommissie verkeer meldde verantwoordelijk wethouder Joost van Keulen dat het verstandiger is om betalen op zondag al vanaf 12.00 uur in te laten gaan. Dat is niet alleen in verband met de structurele koopzondag, maar ook vanwege de toenemende parkeerdruk in wijken rondom de binnenstad. Maar ook levert dat extra inkomsten op voor de gemeente Groningen.

 

Onlangs kwam de Groningen City Club met het voorstel het parkeren in Groningen juist gratis te maken. Dat zou de beste manier zijn om de Groningse binnenstad zeer concurrerend te maken, en aantrekkelijk voor consumenten van heinde en verre. Maar volgens B en W van Groningen is dat voorstel niet haalbaar.

 

Overigens moet de gemeenteraad nog wel instemmen met het voorstel.

 

 

Gerelateerd
Groningen krijgt betaald parkeren ook op zondag: vanaf 12.00 uur
Groningen krijgt betaald parkeren ook op zondag: vanaf 12.00 uur