Economie

01 MAART 2019

Groningen krijgt eerste ‘Baby Spa’

In Groningen gaat volgende week vrijdag een ‘Baby Spa’ open. Sparkle Baby Spa is een uniek en nieuw concept voor baby’s (en moeders) in Noord-Nederland, gevestigd aan de Kleine Butjesstraat.  

In Azië en Australië zie je ze al veel langer, maar sinds kort ook in Nederland. Op vrijdag 8 maart opent de eerste Baby Spa van Groningen haar deuren. In een authentiek pakhuisje, in het centrum van de stad, kunnen baby’s vanaf 10 dagen (oud) terecht voor hun eerste wellness-ervaring.

Voor baby's is een bezoekje aan de Sparkle Baby Spa een echte ontspanning. Het drijven in chemicaliënvrij, gezuiverd en warm (34-37 graden) water doet denken aan het gevoel in de baarmoeder. Door de neckfloat kunnen de baby's helemaal vrij en autonoom bewegen.

Vrijdag 8 maart wordt de Baby Spa geopend. Om 15.00 uur zal eigenaresse Dominique Scheper de deuren officieel openen en gaat haar droom in vervulling. “Naast ondernemer ben ik ook stewardess, waardoor ik verschillende Spa’s heb kunnen bezoeken over de hele wereld. Het concept ‘Baby Spa’ wat in Azie en Australie al langer een fenomeen is, heb ik daar leren kennen. Ik vond het geweldig en wist meteen dat ik de Nederlandse moeders ook die ervaring wil geven.”


Volgens Dominique Scheper is de Baby Spa er helemaal klaar voor. “We hebben veel  getest en inmiddels hebben al verschillende baby’s het floaten kunnen ervaren. De reacties waren zeer positief.”


Floaten: schattig én goed voor je baby

Floaten ziet er niet alleen heel schattig uit, hydrotherapie (waar floaten onder valt) is ook nog eens heel goed voor baby’s. Met een speciale (en veilige) neckfloat worden de baby’s in de speciale badjes met chemicalienvrij, gezuiverd en warm water (35-37 graden) gezet. Doordat de baby helemaal vrij kan bewegen en door de tegendruk van het water, worden de spieren getraind. Hierdoor worden baby’s sterker.

"Daarnaast is floaten goed voor de longen en de ademhaling", vult Dominique aan. "Door de inspanning, want dat is floaten(!), zal de longinhoud worden vergroot. Door de bewegingen in het water komt de spijsvertering op gang. Daardoor kan het drijven in het gezuiverde water zelfs bepaalde babykwaaltjes als reflux en darmkrampjes verlichten. Ook voor huilbaby’s kan de Baby Spa een uitkomst zijn. Veel baby’s slapen beter na het floaten en zijn rustiger."


Drijven met de speciale neckfloat

De baby’s krijgen een neckfloat (soort drijfring voor om de nek) om, en worden vervolgens in hun eigen privébadje gezet. Deze floats bieden vanzelfsprekend maximale veiligheid en comfort voor de baby. De floats zijn getest en gekeurd bij de TUV in Duitsland, en voldoen aan alle veiligheidseisen voor drijfmiddelen. Daarnaast zijn ze ook nog eens comfortabel voor de baby’s dankzij de speciale uitsparing bij de kin.

Gerelateerd Economie
Groningen krijgt eerste ‘Baby Spa’
Groningen krijgt eerste ‘Baby Spa’