Economie Innovatie Duurzaamheid

20 MEI 2019

Groningen krijgt in juni opnieuw Fair Fashion Festival

Modeliefhebbers in Groningen kunnen in juni opnieuw hun hart ophalen. Dan is er Pinkerstermaandag 10 juni voor de tweede keer het Fair Fashion Festival. Dat is een festival met niet alleen aantrekkelijk mode, maar die mode is ook duurzaam, betaalbaar en modieus.

Het Fair Fashion festival wordt Pinkstermaandag 10 juni gehouden in het Stadslab Groningen. 

Het festival is een initiatief van Young & Fair, een onafhankelijke organisatie die volledig wordt gerund door vrijwilligers.

Met het Fair Fashion Festival wil Young & Fair consumenten laten zien hoe duurzame mode toegankelijk, betaalbaar en modieus is en hoe bewuste keuzes een positieve impact hebben op hun omgeving. De organisatie heeft een programma opgesteld dat bestaat uit een markt, modeshow, lezingen en workshops.

Tijdens deze volgens de organisatie inspirerende, informatieve maar vooral leuke dag zijn verschillende merken aanwezig die hun duurzame en fairtrade producten verkopen op de markt. Van redesigned kleding van NHNCD tot onderbroeken gemaakt van overhemden door Van Hulley.

Ook zijn Nappy’s, Diezijner, Lotika en Kokotoko aanwezig en is er een leuk aanbod aan vintage kleding. Naast de markt staan modeshows, workshops en lezingen op het programma. Chanel Trapman, van de documentaire The Positive Chain of Change, komt onder andere spreken over hoe de kledingindustrie veranderd kan worden.

Kofferbak Suikersale

Naast het Fair Fashion Festival, zal op dezelfde dag bij het Stadslab ook de eerste Kofferbak Suikersale van Groningen plaatsvinden. Hier vind je het meest diverse aanbod aan spullen, denk aan vintage, kleding en schilderijen om te beginnen. Beide evenementen zijn gratis toegankelijk. 

Duurzame en fairtrade kleding krijgt al steeds meer aandacht, maar door de toenemende plasticsoep, klimaatopwarming en blijvende slechte arbeidsomstandigheden vinden wij dat het wel wat extra aandacht verdient. De mode-industrie is na de olie-industrie de meest vervuilende industrie ter wereld. Ook wordt zonder dat we het doorhebben plastic verwerkt in fast fashion dat uiteindelijk in de zee beland. 

“Het is tijd voor verandering. Wordt fast fashion het nieuwe plastic? Of is fast fashion al het nieuwe plastic probleem? Met het Fair Fashion Festival willen wij proberen dit tegen te gaan door consumenten te laten zien hoe bewuste keuzes een positieve impact hebben op hun omgeving”, aldus de organisatie.

Meer informatie: klik hier 

 

Gerelateerd Economie Innovatie Duurzaamheid
Groningen krijgt in juni opnieuw Fair Fashion Festival
Groningen krijgt in juni opnieuw Fair Fashion Festival