17 SEPTEMBER 2014

Groningen krijgt International Welcome Center North

Groningen wordt steeds meer een internationale stad. Niet alleen komen hier meer buitenlandse studenten, ook zijn er steeds meer buitenlandse medewerkers van internationale bedrijven.

Om er voor te zorgen dat deze buitenlandse werknemers en hun familieledsden zich hier snel en blijvend thuis voelen, komt er een International Welcome Center North. De provincie Groningen draagt bij aan de financiering er van. In het kader van de financiering van drie arbeidsmarktprojectenstelt de provincie Groningen er 92.500 euro subsidie voor beschikbaar.

Kenniswerkers

De gemeente Groningen besteedt de subsidie, in een Noordelijke samenwerking, aan de inrichting van het International Welcome Center North (IWCN). Dit is een one-stop-shop voor buitenlandse, hoogopgeleide kenniswerkers en hun familieleden, waarin de activiteiten van de Immigratie en Naturatisatiedienst (IND), de stichting Connect International en gemeenten worden gebundeld.

Noord-Nederland kent naar schatting 750 nieuwe kenniswerkers en wetenschappelijk onderzoekers per jaar. Het IWCN faciliteert bedrijven en instellingen bij het aantrekken, aanstellen en laten integreren van deze internationale werknemers.

(Foto: Connect International)

Gerelateerd
Groningen krijgt International Welcome Center North
Groningen krijgt International Welcome Center North