07 OKTOBER 2014

Groningen krijgt mogelijk toch nieuw bedrijventerrein

Waar vroeger alle suikerbieten samenkwamen, willen nu meer dan 50 grote en kleine  ondernemers zich verenigen. De Raffinage, het collectief in oprichting, gaat samen werken aan een schoner en socialer Groningen. Dat doen ze door samen stad en Ommeland te bedienen met drie takken: Kunst & Ambacht, Voedsel en Evenementen.

 

De nieuwe beweging van onderop, zoals dit collectief i.o. zich ziet, richt zich op een duurzaam Groningen met alternatieve werkgelegenheid. Dat doen ze door bestaande succesvolle bedrijven te combineren met vernieuwende starters. Deze crosslinks snijden dwars door alle sectoren heen.

Een deel van de ondernemers heeft maandagavond de plannen naast elkaar gelegd en verder uitgedacht.

Zo niet Ruben de Haan van het Noordelijk zadennetwerk grote kansen voor de voedingsrijke grond, Addy Rutgers legt de contacten voor de lokale handel voor de streekmarkt, Noest & Roest maakt kasten van lokale bomen, Chantalla Pleiter maakt interactieve installaties.

Deze initiatieven kunnen elkaar, de vijftig andere ondernemers, en de levendigheid van de stad versterken. Van onderop samen werken aan ecologische bouw, muziek, theater, gedeelde restaurantkeuken, een ideeënloket en nog veel meer.

Verschillende deelnemers van het collectief i.o. presenteren zich op zaterdag 18 oktober tijdens het Raffinage-festival dat plaatsvindt van 17 tot 29 oktober op het terrein van de Oude SuikerUnie.

 

 Wilt u meer weten? Iedere zondag is er van 15 - 22 uur een Wolk'-In in het zeefgebouw op het terrein van de SuikerUnie.

 

Gerelateerd
Groningen krijgt mogelijk toch nieuw bedrijventerrein
Groningen krijgt mogelijk toch nieuw bedrijventerrein