11 MEI 2015

Groningen manifesteert zich goed bij Hafengeburtstag

Groningen heeft zichzelf tijdens de Hafengeburtstag in Hamburg goed op de kaart gezet. De Hamburgse senator Frank Horch is er zelfs van overtuigd dat de samenwerking tussen Hamburg en het noorden van Nederland z’n vruchten gaat afwerpen. Dat zegt hij in het Dagblad van het Noorden.

 

Groningen heeft volgens Horch goed invulling gegeven aan het partnerschap tijdens het maritieme evenement. Hij vindt dat er verder kan worden samengewerkt op de terreinen waarvan Groningen in Duitsland al iets heeft laten zien.

Burgemeester Den Oudsten tekende met Horch een zogeheten Letter of Intent in het stadhuis van Hamburg. Ze hebben afgesproken om de samenwerkingsovereenkomst, die er al een paar jaar is, nog verder te verdiepen.

Groningen en Hamburg denken elkaar vooral te kunnen versterken op het gebied van energie, gezondheid, serious gaming en de creatieve industrie. “We kunnen van elkaars kennis profiteren”, aldus Horch, die onder de indruk was van de Groningse presentatie.

Ook burgemeester Den Oudsten verwacht veel van de samenwerking. Hij denkt dat de Duitsers nog wel wat kunnen opsteken van de Rijksuniversiteit Groningen en de manier waarop Groningen verkeersproblemen oppakt.

Gerelateerd
Groningen manifesteert zich goed bij Hafengeburtstag
Groningen manifesteert zich goed bij Hafengeburtstag