Leefbaarheid

16 NOVEMBER 2018

Groningen moet op toeristisch vlak voorbeeld nemen aan Leeuwarden

Groningen kan veel meer toeristen trekken als de ondernemers in de vrijetijds- en toerismesector de handen ineenslaan. En Groningen mag daarin best wel een voorbeeld nemen aan Leeuwarden, dat dit jaar Culturele Hoofdstad van Europa is. Dat betoogt de Groningen City Club (GCC) bij RTV Noord. De vereniging van binnenstadsondernemers wil een flinke slag slaan en heeft daarom amen met Marketing Groningen de Leisure Academy opgericht. 

 

Het is de bedoeling dat binnen die Leisure Academy een groep ondernemers vier keer per jaar bijeenkomt om toekomstplannen en samenwerking te bespreken. Volgens Eric Bos zijn er in Stad en Ommeland veel pareltjes. “Niet alleen de stad zelf, maar ook Bourtange, Lauwersoog, het Hogeland, Klein Wetsinge, noem maar op”, zo legt hij uit op de website van RTV Noord. “Als je al die losse puzzelstukjes bijeenlegt en een puzzel maakt, moet je eens kijken hoe die dan gaat glanzen.”

De GCC roemt het succes van het culturele hoofdstadjaar in Leeuwarden. Het enthousiasme straalt af op de rest van de provincie. Tjeerd van Bekkum, de directeur van LF2018, is gevraagd om tijdens de eerste Leisure Academy op 11 december uit te leggen wat de succesfactoren in Leeuwarden zijn. 

Uiteindelijk willen de GCC en Marketing Groningen dat er meer toeristen naar Groningen komen en dat ze ook langer blijven dan enkele dagen. 

Gerelateerd Leefbaarheid GCC
Groningen moet op toeristisch vlak voorbeeld nemen aan Leeuwarden
Groningen moet op toeristisch vlak voorbeeld nemen aan Leeuwarden