Duurzaamheid

23 OKTOBER 2019

Groningen Ontwerpt: ondernemers en designers aan de slag met ‘gastvrijheid’

Vijf winkeliers in de binnenstad en vijf designers gaan samen aan de slag met het thema ‘gastvrijheid’ in combinatie met duurzaamheid. Op zondag 3 november presenteren zij in de etalages hun gezamenlijke idee over hoe je in de winter warme gastvrijheid uitstraalt als winkel en toch de deuren dicht houdt met het oog op energiebesparing. Het gaat om de tweede editie van Groningen ontwerpt, van House of Design, zo meldt de GIC.

“Veel ondernemers doen in de winter liever de deuren dicht om de warmte binnen te houden. Echter, een dichte deur geeft de winkel vaak een minder gastvrije uitstraling en zorgt voor minder bezoek”, aldus de organisatie.

Vijf ondernemers, waaronder de Schoenenboetiek, Verroest en Laif & Nuver, en vijf ontwerpers zijn samen met dit thema aan de slag gegaan. De ontwerpers werken aan (ludieke) oplossingen waarmee het thema zichtbaar en tastbaar wordt gemaakt. Het materiaal waarmee wordt gewerkt komt van afvalstromen uit de binnenstad, zoals plastic, karton, afgekeurd synthetisch en natuurlijk textiel, rubber en hout.

De uitkomsten worden zondag 3 november in de winkels gepresenteerd. De ontwerpers vertellen de bezoekers dan graag alles over het maakproces en hoe het ontwerp is ontstaan. De producten en presentaties blijven daarna nog de hele maand november te zien, sommige zijn blijvend.

Duurzame route
De route wordt zondag 3 november aangevuld met enkele duurzame en sociale restaurants en winkels, die eten of materialen hergebruiken in hun onderneming, zoals De Groene Stoel en Wadapartja. Kokotoko presenteert werk van Frank Mohr-student Martina del Brollo.  Bij Mr Mofongo geven Terra MBO studenten een presentatie over hergebruik van sinaasappelschillen en de plastic flesjes die je erbij krijgt in de winkels. Zie voor meer informatie www.houseofdesign.nl

Bron: GIC

Gerelateerd Duurzaamheid
Groningen Ontwerpt: ondernemers en designers aan de slag met ‘gastvrijheid’
Groningen Ontwerpt: ondernemers en designers aan de slag met ‘gastvrijheid’