25 NOVEMBER 2014

'Groningen opnieuw beste binnenstad van Nederland!'

‘Groningen moet weer deelnemen aan de wedstrijd “Beste Binnenstad van Nedreland”. De stad heeft die prijs al eerder gewonnen, maar dat zou heel goed nog een tweede keer kunnen. Want het gaat weer veel beter met de binnenstad. Ondernemers hebben meer vrijheid om te ondernemen, er worden tal van straatverenigingen opgericht, er is nieuw elan bij jonge ondernemers, maar bovenal is er sprake van collectiviteit: ondernemers in de binnenstad werken steeds beter met elkaar samen.”

Dat betoogde woensdag Bert Jan Hakvoort, tijdens een receptie waar hij afscheid nam van zijn functie als voorzitter van de Groningen City Club. Hij is 7,5 jaar voorzitter geweest.

 

Volgens Hakvoort is het in tal van straten merkbaar dat ondernemers zich weer met enthousiasme inzetten voor hij straat, zoals in de Oosterstraat, Folkingestraat, Steentilstraat, Carolieweg of Damsterplein. ‘De collectiviteit wordt steeds belangrijker. Ik zie daar ook toekomst: ze doen dat echt op een verfrissende wijze’, aldus Hakvoort. Volgens hem heeft Groningen nu zeker kans om voor 2015/2016 de titel Beste Binnenstad van Nederland nogmaals in de wacht te slepen.

 

Gerelateerd
'Groningen opnieuw beste binnenstad van Nederland!'
'Groningen opnieuw beste binnenstad van Nederland!'