12 JANUARI 2015

Eurosonic / Noorderslag: forse economische impuls in binnenstad van Groningen

Groningen is vanaf woensdag het centrum van de wereld wat betreft popmuziek. Want dan begint Eurosonic, dat zaterdag wordt afgesloten met Noorderslag. Voor de binnenstad betekent het evenement een grote economische impuls: veel hotels zijn uitverkocht. Ook voor de naamsbekendheid en “branding” van Groningen is het evenement van zeer grote waarde.

De conferentie en de festivals van Eurosonic Noorderslag zijn uitverkocht. Het jaarlijkse evenement, waarbij aanstormend talent een podium krijgt, is van woensdag tot en met zaterdag in Groningen.

Zo'n driehonderd nieuwe Europese acts presenteren zich tijdens deze dagen.

Het festival bestaat uit twee delen. Eurosonic (woensdag tot en met vrijdag) is er voor veelbelovende Europese artiesten. Noorderslag sluit het evenement af op zaterdag in de Oosterpoort, met optredens van Nederlandse acts.

Zo staan onder anderen Blaudzun, Chef'Special, Clap! Clap!, Dotan, Jacco Gardner, Kensington, Kovacs, The Cool Quest en The Ting Tings op het podium. Professionals uit de muziekindustrie kunnen vier dagen lang terecht op de conferentie, waar de nieuwste ontwikkelingen op muziekgebied voorbij komen.

's Avonds zijn er op meer dan veertig podia in de stad optredens. Wie geen kaartje heeft gescoord, kan terecht op Eurosonic Air. Dit is een gratis toegankelijk programma in de binnenstad van Groningen.

 

Gerelateerd
Eurosonic / Noorderslag: forse economische impuls in binnenstad van Groningen
Eurosonic / Noorderslag: forse economische impuls in binnenstad van Groningen