Duurzaamheid

28 SEPTEMBER 2019

Groningen vandaag en zondag dé Mode-stad van Nederland, met 050&Mode en 'Klein Berlijn'

Groningen is zaterdagmiddag dé modestad van Nederland. Vanmiddag om 13.00 uur opent wethouder Glimina Chakor (GroenLinks) het evenement, dat dit jaar volledig staat in het teken van duurzaamheid. Er is veel te doen. Zondag is er aandacht voor vintagemode tijdens Klein Berlijn.

Ren jij weleens op zaterdag door de winkelstraat om nog hals over kop een leuke outfit voor ‘s avonds te scoren ? Dit overkomt je niet op zaterdag 28 september, want dan is er 050&Mode Sustainable en maak je lekker je keuze uit mode en lifestyle die past bij jouw duurzaamheids ideeën. Veel modewinkels laten die dag extra goed zien wat zij doen aan een duurzamere wereld!. Ze heten jou op een extra gastvrije manier welkom en organiseren leuke activiteiten. Nieuwsgierig naar wat de winkels voor je in petto hebben? Houd dan zaterdag 28 september vrij in je agenda en kom shoppen.

050&Mode staat dit jaar in het teken van Sustainability. Wat is eigenlijk? 

Sustainable (duurzaam) bezig zijn met je winkel, betekent dat je oog hebt voor waar je producten van zijn gemaakt, hoe ze geproduceerd worden en door wie. Ook kan het betekenen dat ze 'een tweede leven' hebben of juist heel lang te dragen en te combineren zijn. 
Daarnaast betekent het ook dat je misschien bewuster omgaat met energieverbruik in de winkel. Dat kun je niet altijd direct zien als bezoeker, omdat er veel maatregelen zijn die onzichtbaar zijn of op langere termijn effect hebben.

Goed voor het milieu is het in ieder geval wel!

Op deze site komt een overzicht van alle deelnemende winkels en alle informatie over het programma met oa modeshows, de Closet Sale, de vintagemarkt Klein Berlijn (op zondag) en het randprogramma.

 

KLEIN BERLIJN

Als jij gaat voor kleding met wat meer ervaring, dan is zondag 29 september jouw lucky day. Vintagemarkt Klein Berlijn staat dan van 10.00 - 17.00 uur op de Grote Markt. Super Sustainable natuurlijk! Wegens het grote succes van de afgelopen edities dit jaar met nog meer kraampjes. En dat vinden wij modeliefhebbers uiteraard helemaal niet erg!

Op de speciale Facebookpagina van Klein Berlijn lees je de laatste nieuwtjes over dit evenement dat georganiseerd wordt door Stardust.

Inmiddels al vier jaar een begrip in Groningen; Klein Berlijn op de derde zondag van september. Verwacht wederom een mix van vintage kleding en accessoires, meubels, curiosa en andere hebbedingen. En natuurlijk zou Klein Berlijn niet compleet zijn zonder muziek gedraaid door lokale DJ's en heerlijke snacks van lokale foodtrucks.

Ook dit jaar zal Klein Berlijn de "vintage" afsluiter zijn van het evenement 050&Mode dat op zaterdag 28 september plaats vindt in Groningen.

Tot dan!

 

Gerelateerd Duurzaamheid GCC
Groningen vandaag en zondag dé Mode-stad van Nederland, met 050&Mode en 'Klein Berlijn'
Groningen vandaag en zondag dé Mode-stad van Nederland, met 050&Mode en 'Klein Berlijn'