20 NOVEMBER 2014

Groninger Ondernemingsprijs: 27 november uitslag; GROC.nl stelt de drie finalisten voor

Volgende week donderdag 27 november is de finale van de Groninger Ondernemingsprijs 2014. Wie mag dit jaar deze prestigieuze titel dragen: Dekens Groep, Embed Engineering of XPAR Vision? De Groninger Ondernemers Courant (GROC) stelt ze de komende week aan u voor. We beginnen met de Dekens Groep.

‘We zijn beretrots’, antwoordde Luuk Dekens toen bekend werd dat de Dekens Groep tot de finalisten van 2014 behoort. Ambacht en hightech ontmoeten elkaar binnen het familiebedrijf. De Dekens Groep bestaat uit  Gieterij Borcherts en Machinefabriek Dekens, beide uit Sappemeer. Het is een sterk team dat elkaar aanvult. Dat resulteert in efficiency en hoogwaardige producten.

Ambacht en hightech

Als geen ander is de Dekens Groep thuis in gietwerk en metaalbewerking: Gieterij Borcherts is al in 1926 opgericht. Het familiebedrijf heeft door overnames en uitbreidingen kunnen uitgroeien tot een allround totaalleverancier van formaat. Luuk Dekens: ‘We kunnen alle denkbare metalen en legeringen gieten en bewerken. Dat gebeurt in de edelstaalgieterij, de ijzergieterij en in de kunstgieterij. Het hele traject, van ontwerptekening tot en met de fabricage en afwerking van onderdelen hebben we in eigen handen.’ De machinefabriek is in 2008 opgericht. Hier worden kleine en grote machineonderdelen ontwikkeld en gefabriceerd.

Doorgegeven kennis

Het moderne machinepark en de aanwezige kennis stellen de Dekens Groep in staat het gehele productieproces te verzorgen. De aanwezige kennis wordt nieuwe medewerkers binnen de Dekens Groep bijgebracht. Harold Dekens: ‘Het is echt een oud ambacht. De medewerkers die bij ons komen beginnen onderaan. Er is geen school om het te leren.’ Harold Dekens staat klaar om in de toekomst samen met zijn broer Herman de functie van zijn vader over te nemen. De Dekens Groep wordt inmiddels geleid door de tweede en derde generatie van de Dekens-familie.

Over de Groninger Ondernemingsprijs

De Groninger Ondernemingsprijs wordt uitgeloofd aan een unieke en sterke Groningse onderneming. Zo’n onderneming kan in werkwijze en visie als voorbeeld en stimulans dienen voor andere ondernemingen. Dit jaar zijn de finalisten XPAR Vision, Embed Engineering en Dekens Groep. Op de finaleavond op donderdag 27 november wordt bekend wie de Groninger Ondernemingsprijs 2014 in ontvangst mag nemen.

Meer over de Groninger Ondernemingsprijs leest u op www.ondernemingsprijs.nl


Foto: De Dekens Groep: Marjan, Luuk en Harold-Dekens. Foto: Anna Faber

Gerelateerd
Groninger Ondernemingsprijs: 27 november uitslag; GROC.nl stelt de drie finalisten voor
Groninger Ondernemingsprijs: 27 november uitslag; GROC.nl stelt de drie finalisten voor