24 NOVEMBER 2014

Groninger Ondernemingsprijs: Finalist Embed Engineering

A.s. donderdag 27 november is de finale van de Groninger Ondernemingsprijs 2014. Wie mag dit jaar deze prestigieuze titel dragen: Dekens Groep, Embed Engineering of XPAR Vision? De Groninger Ondernemers Courant stelt ze de komende tijd aan u voor. Als tweede artikel in de reeks: Embed Engineering.

‘Het is een hele eer om in de finale te staan’, vertelt Marko Bolt na de bekendwording van de finalisten. Hij is CEO van Embed Engineering, een bijzondere Groningse onderneming. Embed Engineering verricht baanbrekend werk op het gebied van elektronica. De dynamische onderneming is gevestigd in Groningen, maar haar afnemers zijn tot ver buiten onze landsgrenzen te vinden.

 

Gedreven techneuten

De projecten die Embed uitvoert zijn heel divers. Marko: ‘We zijn in verschillende sectoren actief. De laatste jaren hebben we producten ontwikkeld voor onder andere de industrie, offshore, scheepsvaart, en de creatieve sector’. Embed ontwerpt hardware en software en ontwikkelt daarna prototypes. Marko: ‘Kan niet, bestaat niet: als we geen gebruik kunnen maken van standaardcomponenten, dan ontwikkelt Embed op maat gemaakte elektronica. Ons  team, dat uit een gemêleerd gezelschap techneuten bestaat, houdt de allerlaatste technologische ontwikkelingen scherp in de gaten’.

 

Uiteenlopende projecten

 

Tal van bijzondere en uiteenlopende projecten dragen de naam van Embed. De onderneming ontwikkelde bijvoorbeeld trillingssensoren die het mogelijk maakten om duikers bij de gezonken Costa Concordia veilig te laten werken. Marko: ‘Er werd nauwkeurig gemeten of het schip verder zou zakken’. De bijzondere trap die Embed ontwikkelde voor Parijs is weer een heel ander project. De trap vormde een grote piano, met elke trede als toets. Bij veel projecten is Embed Engineering van begin tot eind, van idee tot werkend product, betrokken bij het proces. ‘Dat is meestal versnipperd over verschillende partijen, maar bij Embed niet’. Marko vat het mooi samen: ‘We hebben een enorme passie voor elektronica. Daar plukken onze klanten de vruchten van!’

 

Over de Groninger Ondernemingsprijs
 

De Groninger Ondernemingsprijs wordt uitgeloofd aan een unieke en sterke Groningse onderneming. Zo’n onderneming kan in werkwijze en visie als voorbeeld en stimulans dienen voor andere ondernemingen. Dit jaar zijn de finalisten XPAR Vision, Embed Engineering en de Dekens Groep. Op de finaleavond op donderdag 27 november wordt bekend wie de Groninger Ondernemingsprijs 2014 in ontvangst mag nemen.

Meer over de Groninger Ondernemingsprijs leest u op www.ondernemingsprijs.nl

 

Foto: EMBED-Engineering: Marko Bolt en Lourens Rozema, finalisten –GOP 2014 (webFotograafAnnaFaber)

Gerelateerd
Groninger Ondernemingsprijs: Finalist Embed Engineering
Groninger Ondernemingsprijs: Finalist Embed Engineering