27 MAART 2015

Groningers deden uitstekende zaken met premier Mark Rutte in China

Groningen stal de show vorige week tijdens het bezoek van een handelsdelegatie aan China. Want het was weliswaar een Nederlandse handelsdelegatie, maar Groningen was sterk vertegenwoordigd.

 

Onder andere in de persoon van staatssecretaris Wilma Mansveld. En in de persoon van Sibrand Poppema, voorzitter van het college van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen. Deze laatste ondertekende het contract voor de vestiging van een dependance van de RUG in China. Daardoor krijgt de Groningse universiteit een ijzersterke positie. Niet alleen in China, maar ook in Nederland zelf, want straks kunnen de Chinese studenten veel eenvoudiger tijdelijk in Groningen gaan studeren. Goed voor de Groningse economie dus.

 

De derde Groningse aanwezige was Jan-Peter Cruiming, de maker van bovenstaande foto. Hij is een van de succesvolste Groningse online ondernemers, en richtte onder meer de Nationale Vacaturebank op. Later het even succesvolle www.Jobbird.com.

 

Volgens Cruiming heeft hij veel contacten kunnen leggen met Chinese bedrijven, waarvan vele nu hun vacatures gaan plaatsen op Jobbird  in plaats van op Monsterboard.

 

Vooral ook met het Chinese bedrijf Huawei, dat 170.000 medewerkers heeft in 71 landen, en 600 medewerkers in Nederland.

 

Door in zee te gaan met Jobbird.com besparen die bedrijven tachtig tot negentig procent op recruitment. 'Ik ben dus zeer tevreden. Ook was ik onder de indruk van Mark Rutte diewerkelijk onvermoeibaar was en dus zeer veel heeft kunnen doen voor de Nederlandse delegatieleden, samen met Hans de Boer. Die twee hebben het echt super gedaan!', aldus een tevreden Jan-Peter Cruiming.

 

Gerelateerd
Groningers deden uitstekende zaken met premier Mark Rutte in China
Groningers deden uitstekende zaken met premier Mark Rutte in China