Innovatie

23 MAART 2015

Gronings bedrijf komt met hippe hardloopshirts

Het nieuwe sportmerk Whakakeke uit Groningen introduceert vandaag een collectie hardloopshirts met een totaal andere en bijzondere kleurstelling en design.

Met de shirts hopen de designers naast de sport, ook de kleding spannend houden. Ze deden inspiratie op tijdens hun eigen looproutes langs bos en strand, door de stad en over het platteland.

De shirts zijn ontworpen op basis van de ervaring van tientallen hardlopers, met pasvorm en comfort als uitgangspunt. Daardoor zitten ze goed, zijn ze duurzaam, ademend en absorberend. Qua uitstraling hebben de ontwerpers echter geprobeerd ze zo kleurrijk en vurig mogelijk te maken, waarmee de loper ook qua uiterlijk een duidelijk statement kan maken.

De collectie dames- en herenshirts wordt continu uitgebreid en aangevuld met nieuwe designs en kledingstukken, afhankelijk van seizoen en de loopervaring van onze ontwerpers.

De naam Whakakeke is het woord dat de Maori gebruiken voor rebels gedrag. Vanaf nu staat dat woord ook voor het merk hardloopshirts dat een alternatief wil bieden voor hardlopers die zich goed voelen in kleding die goed staat.

Whakakeke is een initiatief van de Groninger hardloper Job Hamming, die de huidige hardloopkleding saai en eenheidsworst vond. Om dit de doorbreken besloot Hamming om dan maar zelf met een hippe hardloopshop te starten.

Gerelateerd Innovatie
Gronings bedrijf komt met hippe hardloopshirts
Gronings bedrijf komt met hippe hardloopshirts