Duurzaamheid

05 FEBRUARI 2015

Gronings bedrijf TCE GoFour wint prijs met brandstof gemaakt met enzymen

Het bedrijf TCE Go Four heeft een nieuwe methode bedacht om middels enzymen bepaalde gewassen om te zetten in brandstof en voedingsstoffen. Daarmee won het zowel de jury- als de publieksprijs, die werd uitgereikt door gedeputeerde en juryvoorzitter Yvonne van Mastrigt (links).

Afgelopen donderdag 29 januari liet TCE GoFour menig hart met passie voor duurzame energie sneller kloppen tijdens de 1e editie van Duurzame Dates Groningen. Het bedrijf uit Stadskanaal presenteerde tijdens de date haar Bio Product Processor (BPP), een methode om middels enzymen bepaalde gewassen om te kunnen zetten in brandstof en voedingsstoffen. Gedeputeerde en juryvoorzitter Yvonne van Mastrigt mocht het bedrijf zowel de jury- als de publieksprijs uitreiken.

 

Het juryrapport repte over een goed doordacht proces, dat breed toepasbaar is binnen het bedrijfsleven. Ook hoeft er bij de processor geen hoge waarde van oliehoudende gewassen (zoals koolzaad, hennep of soja) gebruikt te worden om toch een goede opbrengst te krijgen.

 

Duurzame Dates

 

TCE GoFour is één van negen Groninger bedrijven die zich lieten verleiden tot een Duurzame Date in het provinciehuis van Groningen. Zowel jury en publiek kregen tijdens de dates uitgebreid de mogelijkheid om kennis te maken met de verschillende (duurzame) ideeën voor opwekken en besparen van energie. Duurzame Dates is bedoeld als podium voor innovatieve ideeën van bedrijven en burgers en is een jaarlijks terugkerend evenement om te netwerken, kennis te delen en inspiratie op te doen en gezamenlijk duurzame initiatieven een stapje verder te tillen.

 

Grote variatie

Juryvoorzitter Van Mastrigt roemde de grote variatie aan ideeën tijdens de Duurzame Dates. “Het is een mooie mix tussen verrassende en nieuwe ideeën. Ideeën die nog ver van de markt staan, maar ook ideeën die bijna kant-en-klaar lijken te zijn om bij te kunnen dragen aan een meer duurzame economie.”

Een mooie opbrengst voor de eerste editie van de Duurzame Dates Groningen, georganiseerd door IVN, Instituut voor natuur en duurzaamheid en Provincie Groningen.

 

 

Gerelateerd Duurzaamheid
Gronings bedrijf TCE GoFour wint prijs met brandstof gemaakt met enzymen
Gronings bedrijf TCE GoFour wint prijs met brandstof gemaakt met enzymen