28 SEPTEMBER 2016

Groningse startup Mr. Chadd in finale Accenture Innovation Awards

De Groningse startup Mr. Chadd maakt kans op een prestigieuze Accenture Innovation Award. Mr. Chadd biedt als eerste ter wereld een online leerplatform en app, waar middelbare scholieren terecht kunnen met al hun huiswerkvragen, en binnen 10 seconden gegarandeerd de juiste hulp krijgen van gescreende, universitair opgeleide coaches, verspreid over heel Nederland.

Mr. Chadd is ontwikkeld door de jonge Groningse ondernemers Jan Kuipers en Kim van der Esch. Zij vinden dat het tijd is voor een andere manier van huiswerkbegeleiding: 'on demand', dus op het moment dat de leerling er behoefte aan heeft.

De app stelt inmiddels 38.000 gebruikers in staat om te chatten en foto’s en spraakberichten mee te sturen, zodat de hulp altijd op maat kan zijn. Daarnaast vergaart het platform van Mr. Chadd data, waarmee uitgeverijen en onderwijsinstellingen hun leermethodieken aan kunnen passen naar de leerbehoeften van hun leerlingen.

'Skills to Succeed'
Deze week mocht Mr. Chadd, als halve finalist, pitchen voor de dertien koppige jury van de tiende Accenture Innovation Awards in B. Amsterdam. Onder leiding van juryvoorzitter Abbe Luersman, die wereldwijd verantwoordelijk is voor de HRM binnen Ahold, was er eerst ruimte voor een one-minute-pitch en vervolgens acht minuten voor vragen en antwoorden.

Mr. Chadd doet mee in de categorie 'Skills to Succeed'. De innovaties die binnen dit thema vallen hebben een centrale doelstelling: talent aanboren en toerusten om in de digitale toekomst succesvol te kunnen zijn.

Aan het einde van de avond werden de finalisten bekend gemaakt. Mr. Chadd werd als eerste finalist binnen hun categorie genoemd en is hiermee het enige Groningse bedrijf dat zich heeft weten te plaatsen.

De finalisten zullen voor een laatste maal pitchen tijdens de Accenture Innovation Summit op 28 oktober in DeFabrique in Utrecht om de winst van de felbegeerde Accenture Innovation Awards.

Wil jij Mr. Chadd steunen en Groningen als de startup-stad van Nederland op de kaart zetten? Dat kan door hier te stemmen.

 

Gerelateerd
Groningse startup Mr. Chadd in finale Accenture Innovation Awards
Groningse startup Mr. Chadd in finale Accenture Innovation Awards