07 APRIL 2015

Gronings zonne-energiebedrijf Enie.nl sluit contract met Piet Paulusma

Het Groningse bedrijf Enie.nl heeft een contract gesloten met weerman Piet Paulusma over het verzorgen van een zonne-energie weerbericht.

De relatie tussen het weer en de opbrengst van zonnepanelen zijn sterk aan elkaar verbonden. Enie.nl zal in samenwerking met Piet Paulusma wekelijks een zonne-energie weerbericht uitzenden. Op deze manier willen beide partijen de onwetendheid over de werking van zonne-energie en de te verwachten opbrengsten wegnemen.

Piet Paulusma geeft aan dat er een sterke relatie is tussen zonne-energie en het weer. “Steeds meer huishoudens wekken stroom op met zonnepanelen. De opbrengst van de zonnepanelen wordt voor het grootste deel beïnvloed door het weer. Via mijn meteorologische data en kennis kan ik de gevolgen van het weer op de opbrengst duidelijk aangeven’’. Piet Paulusma geeft ook aan waarom hij voor enie.nl kiest. “Er zijn ruim duizend aanbieders van zonnepanelen maar ik verbind me aan enie.nl omdat het een organisatie is met een enorme ambitie en potentie. Zij hebben zich de afgelopen tijd bewezen als een kwalitatieve en betrouwbare organisatie in deze dynamische markt. Ik ben overtuigd van de visie van enie.nl en wil graag hun boodschap doorgeven. Ik kijk er naar uit om mensen te informeren en bewust te maken van de voordelen van zelf opgewekte energie’’, aldus Piet Paulusma.

Piet Paulusma zal wekelijks een video maken met een voorspelling van het weer van die specifieke week. Daarin zal ook een uitleg worden gegeven over de invloed van het weer op de zonnepanelen. Verder wordt er tijdens deze filmpjes stil gestaan bij de verschillende vormen van kwaliteit en de vraagtekens die gezet kunnen worden bij bepaalde beloftes in de markt. De inhoud zal vanaf medio april te zien zijn via de digitale kanalen van enie.nl

 

Gerelateerd
Gronings zonne-energiebedrijf Enie.nl sluit contract met Piet Paulusma
Gronings zonne-energiebedrijf Enie.nl sluit contract met Piet Paulusma