08 MEI 2015

Groningse bedrijf Negotica genomineerd voor Innovatie Top 100 met 'Web of Devices'

Naar aanleiding van een artikel in de Groninger Ondernemers Courant en mede op aandringen van de Kamer van Koophandel, is Negotica Development Projects uit Groningen thans genomineerd voor één van de grootste innovaties die ooit in Nederland het licht hebben gezien: het web of devices. Het bedrijf Negotica van ondernemer Peter van der Tang houdt zich onder meer bezig met breinsaansturing van computers

 

Negotica is een Nederlandse system integrator en ontwikkelaar van hardware en software oplossingen. Onze missie is mensen en technologie met elkaar verbinden. Samen met klanten streven wij er naar om leven, wonen en werken makkelijker en interessanter te maken door de creatie van toepassingen met onze technologie.

Web of Devices

Het web of devices is een fabrikant-, merk-, standaard- en protocol-overkoepelend integratie- en aansturingsplatform voor de domotica en smart industry markt. Met één overkoepelend integratie- en aansturingsplatform integreert het relevante producten, actoren en sensoren voor toepassingen op heel verschillende terreinen.

 

Middels (motorieke en spier) beweging, swiping, geluid, spraak, breinaansturing aangevuld met 'context' en ‘logica’, kan vanuit één systeem (als een spin in het web) apparatuur worden aangestuurd, gemonitord en beheerd. Met het web of devices legt het bedrijf de basis voor vernieuwde concepten en toepassingen welke eerst niet mogelijk waren.

 

Het web of devices is een innovatiemotor die op allerlei terreinen kan worden ingezet en die de conventionele structuur die vele markten kenmerkt overstijgt. Discussies over specifieke merken, standaarden en protocollen verdwijnen dankzij het web of devices naar de achtergrond. Of het nu gaat om energiebesparing, zorg, beveiliging, comfort of zelfontplooiing, het web of devices verandert definitief hoe mensen, objecten, gebouwen en hun omgeving op elkaar reageren.

 

Peter van der Tang: ''Mensen hebben steeds minder tijd en aandacht voor wat er om hun heen gebeurt in de wereld. Met een systeem dat zowel grondig als accuraat alle data verzamelt –zonder dat de mens hier tijd mee kwijt is – kun je met de verzamelde gegevens veel besparen op zaken als energie, beheer en andere kosten. Hier gaat het om slim gebouwbeheer management of smart building control. In dit concept hebben wij met het web of devices de perfecte middleware server. Weten wat je vooraf moet instellen, vervangen of repareren maakt dat meten besparen wordt. Met deze innovatie zijn wij in 2014 én in 2015 door gemeente Groningen gevraagd om op de Hannover Messe in het Smart Energy Solutions paviljoen (FME) dit concept te presenteren voor Nederland. "

Gerelateerd
Groningse bedrijf Negotica  genomineerd voor Innovatie Top 100 met 'Web of Devices'
Groningse bedrijf Negotica  genomineerd voor Innovatie Top 100 met 'Web of Devices'