08 APRIL 2015

Groningse brouwers lanceren nieuwe producten tijdens Bierfestival

Aanstaande vrijdag 10 en zaterdag 11 april vindt de vijfde editie en daarmee het lustrum van Bierfestival Groningen plaats. Opnieuw is de Martinikerk het decor voor dit bijzondere evenement. Vele binnen- en buitenlandse brouwerijen zijn vertegenwoordigd.

Tijdens Bierfestival Groningen zal de lancering van ‘d’Olle Grieze Saison’ plaatsvinden. Dit bier is gebrouwen bij Brouwerij Ramses in samenwerking met het Gronings Biergilde, Baxbier, Craft Brewery Groninger en Kromme Jat. Een substantieel gedeelte van de opbrengst is ten bate van een goed doel, namelijk het onderhoud van het orgel in de Martinikerk van Groningen. Na afloop van het festival zal het bier bij verschillende slijterijen en Groningse horecaetablissementen verkrijgbaar zijn op fles.

 

 

Bierdiner

 

Op donderdagavond 9 april, voorafgaand aan Bierfestival Groningen 2015, wordt er een bierdiner georganiseerd in restaurant ’t Feithhuis. De chef-kok van het restaurant zal in samenwerking met Melissa Cole een 5-gangendiner samenstellen, inclusief bijpassende speciaalbieren. Melissa Cole is een bekende bier-auteur, journalist en sommelier uit Londen (UK).

 

 

Vrijdagavond een masterclass 25 jaar oude vintage bieren proeven

 

Biersommelier en zytholoog Fiona de Lange geeft vrijdagavond een masterclass over de ‘Nationale Bierbank’. Zij zal tijdens deze proeverij diverse 25 jaar oude ‘vintage bieren’ laten proeven. De te proeven bieren die door de veroudering zacht, rond en een portericerend karakter hebben gekregen, zijn naar schatting honderden euro’s waard.

 

 

Meer informatie : www.bierfestivalgroningen.nl

 

 

 

Gerelateerd
Groningse brouwers lanceren nieuwe producten tijdens Bierfestival
Groningse brouwers lanceren nieuwe producten tijdens Bierfestival