Economie Innovatie

24 OKTOBER 2019

Gronings freelancenetwerk Jellow opgenomen in lijst van 50 meest ‘challenging’ bedrijven van Nederland

Het Groningse snelgroeiende freelancenetwerk Jellow is opgenomen in de lijst van de Sprout Challenger50. Dit is de lijst met vijftig meest uitdagende, innovatieve en snelgroeiende bedrijven van Nederland. De ondernemers die in deze lijst zijn opgenomen ontwikkelen nieuwe markten en gooien bestaande businessmodellen op zijn kop, volgens de samenstellers van deze lijst

Intermediairs zoals Yacht en Brunel vragen onbehoorlijk hoge marges voor het vinden van freelancers, vinden Noel Wilson en Lars Evers. Met hun freelanceplatform Jellow pakken ze dat probleem aan, door te werken met een maandelijks abonnement voor bedrijven, in plaats van een marge per opdracht. Voor freelancers is Jellow gratis.

De flexdienst is naar eigen zeggen het enige online platform dat géén intermediairs toelaat, maar alleen eindklanten. “We laten bedrijven samen bouwen aan één freelance-netwerk”, zegt Evers. Jellow gaat zelf dus niet tussen freelancers en opdrachtgevers zitten. 

Benelux
Tot nu sloten zich ruim 28.000 freelancers aan op het Jellow-netwerk en op dit moment zijn er ruim 1700 opdrachtgevers actief op het platform, waaronder Booking.com, de KNVB, de Rijksuniversiteit Groningen, T-Mobile en de gemeente Assen. 

Het bedrijf haalde, naast startkapitaal van Wilson en Evers zelf, tot nu toe 1,7 miljoen euro aan groeigeld op bij een aantal informals, regionale investeerder NOM maar ook bij Mediahuis, de Belgisch-Nederlandse mediagroep die eigenaar is van onder andere NRC en de Telegraaf. Dankzij Mediahuis maakte Jellow vorig jaar ook de stap naar België, waar het concept volgens Evers ook goed aanslaat. Dat geeft ook Nederlandse freelancers en opdrachtgevers de mogelijkheid om over de grens te werken.

Evers en Wilson willen eind 2021 het grootste freelance-platform zijn in de Benelux. Evers: “Onze BHAG was 2025, maar dit hebben we recent aangescherpt.” Jellow maakt samen met nog 49 challengers uit de Challenger50 kans op de Challenger Award 2019. Op 7 november wordt de winnaar bekend gemaakt. 

Foto: Lars Evers (links) en Noel Wilson

Gerelateerd Economie Innovatie
Gronings freelancenetwerk Jellow opgenomen in lijst van 50 meest ‘challenging’ bedrijven van Nederland
Gronings freelancenetwerk Jellow opgenomen in lijst van 50 meest ‘challenging’ bedrijven van Nederland