Economie Innovatie

18 SEPTEMBER 2018

Hoed Groningse hoedenmaakster in beeld op Prinsjesdag

Tot voor kort leek het vak van hoedenmaker een uitgestorven beroep in Nederland. Maar de Stad-Groningse Hetty Krook startte in 2015 een eigen hoedenmakerij. Voorlopig hoogtepunt voor haar vormt het feit dat een van haar ‘HoedenvanKrook’, zoals haar bedrijf heeft, vandaag is te zien tijdens Prinsjesdag. Made in Groningen, dus!

De  door Hetty Krook ontworpen hoed siert vandaag namelijk het hoofd van het stad-Groningse Tweede Kamerlid Stieneke van der Graaf van de ChristenUnie tijdens Prinsjesdag in Den Haag.

Hetty Krook is stad-Groningse, maar woont tegenwoordig in Blijham. Daar startte ze drie jaar geleden haar hoedenvankrook.nl

Stieneke van der Graaf  had har de opdracht gegeven voor het ontwerpen van de hoed, omdat zij startende mensen uit de eigen regio een kans wil geven.

Van der Graaf haalde deze week daarmee de landelijke media, niet alleen dankzij de keuze van haar hoed, maar ook dankzij een blauw satijnen jurk die zij vandaag zal dragen, gemaakt door een vluchteling uit Aleppo in Syrie.

 

 

Gerelateerd Economie Innovatie
Hoed Groningse hoedenmaakster in beeld op Prinsjesdag
Hoed Groningse hoedenmaakster in beeld op Prinsjesdag