11 NOVEMBER 2014

Groningse internetondernemer Sebastian Monteban start trendy horloge- en sieradenwinkel in Groningen

Tot nu toe zijn het meestal winkeliers met een echte winkel die daarnaast op internet actief worden. Maar in de Stoeldraaiderstraat gebeurt het omgekeerde: daar start een ondernemer die succesvol is op internet nu ook een bijzondere, fysieke winkel. Op 13 november opent hij er horloge- en sieradenwinkel Brandfield.

 


 

De manier waarop Brandfield online en offline shoppen combineert, is volgens de initiatiefnemers ook nog eens uniek in de traditionele juweliersbranche. In de vernieuwde winkel kunnen klanten horloges en sieraden komen passen. Liever een andere kleur of een groter model?

 

Op de webzuil in de winkel is het mogelijk om het gehele assortiment (16.000 artikelen) van www.brandfield.nl te bekijken en direct te bestellen. De volgende dag zijn ze al in huis. Consumenten die hun online gevonden sieraad liever eerst in het echt willen bewonderen en passen, kunnen terecht in de winkel. Op die manier zijn website en winkel naadloos met elkaar geïntegreerd.
 

Merken
 

De nieuwe winkel Brandfield in hartje Groningen verkoopt trendy horloges en sieraden van 38 horlogemerken en 28 sieradenmerken. Een greep: Michael Kors, Marc Jacobs, Ice-Watch en Swarovski, Tissot en Swatch. In de winkel zijn shop in shops gevestigd van onder meer de populaire merken Pandora en Buddha to Buddha. Online, op de gelijknamige website www.brandfield.nl, is het merkenaanbod horloges en sieraden nog veel uitgebreider. Daar zijn bovendien naast modieuze horloges en sieraden ook parfums en zonnebrillen te koop.

 

Narrowcasting
 

Brandfield is opgericht door de Groningse internetondernemer Sebastian Monteban en zijn compagnon Siebe van der Deen. In het pand zat eerder sieradenwinkel Trent gevestigd, ook eigendom van beide heren.

Volgens Monteban was de winkel aan vernieuwing toe dus is er flink verbouwd.

“Beleving wordt steeds belangrijker in de retail. We hebben naar onze klanten geluisterd die aangaven licht en ruimte belangrijk te vinden. De vitrines zijn allemaal nieuw zodat klanten de producten nog beter kunnen bekijken. Ook de webzuil is een nieuw element. Tenslotte hebben we een narrowcasting scherm opgehangen dat de klant meeneemt in de wereld van modieuze en trendy horloges en sieraden van Brandfield.”
 

Gerelateerd
Groningse internetondernemer Sebastian Monteban start trendy horloge- en sieradenwinkel in Groningen
Groningse internetondernemer Sebastian Monteban start trendy horloge- en sieradenwinkel in Groningen