Economie Innovatie

12 AUGUSTUS 2019

Groningse lekkernijen behoren tot lekkerste van Europa: Great Taste Awards voor ‘fudge’

Twee Groningse lekkernijen - iedere zaterdagmiddag te koop op de Groningse warenmarkt -  behoren tot de lekkerste ‘fudges’ van Europa. Het gaat om een whiskey- en een salmiakfudge die tijdens een wedstrijd in Groot-Brittannië werden onderscheiden met een zogenaamde ‘Great Taste Award’. Deze prijzen zouden kunnen worden omschreven als de Britse  Michelinsterren voor voedsel.

Beide fudges ( een snoepsoort gemaakt van boter en suiker) zijn nieuwe lekkernijen, die allebei werden gemaakt door Yvonne van Rooij. Zij is iedere zaterdag op de markt in de stad Groningen te vinden, maar ze woont zelf in Oude Pekela, in het oosten van de provincie Groningen.

Dat ze lekkere producten maakt, dat wist Yvonne zelf ook wel. Maar een Engelse klant zei dat hij haar nieuwe fudges zó bijzonder vond, dat ze mee zou moeten doen aan de speciale smaak-wedstrijd in Engeland.

Dat deed ze dan ook maar. Tot haar verrassing en schrik kreeg ze enkele maanden later het bericht dat haar producten bij de jury zó goed in de smaak waren gevallen dat ze er mee in de prijzen was gevallen.

De belangrijkste winst van de prijs is dat ze op haar producten nu het logo van de Great Taste Awards mag zetten.

 

Voor wie wil proeven: 

Zaterdags  is de fudge te koop bij  op de Vismarkt ( ze staat op de stoep bij het Kruidvat) en vanaf maandag 26 augustus ook bij het VVV kantoor op de Grote Markt.

Verder staat ze  maandag 30 september met haar fudge ook op de Horecabeurs in de Martinikerk.

 

Gerelateerd Economie Innovatie
Groningse lekkernijen behoren tot lekkerste van Europa: Great Taste Awards voor ‘fudge’
Groningse lekkernijen behoren tot lekkerste van Europa: Great Taste Awards voor ‘fudge’