Economie Innovatie

15 JANUARI 2019

Groningse muziek start-up Chordify: acht miljoen unieke bezoekers per maand

Het gaat goed met Chordify, een muziekeducatieplatform dat vijf jaar geleden werd opgericht in Groningen. Chrordify heeft een systeem ontwikkeld om makkelijker instrumenten te bespelen en levert direct alle akkoorden voor een nummer. Inmiddels heeft het ook een vestiging in Utrecht en is het gegroeid van duizend bezoekers per dag in 2013, naar acht miljoen unieke bezoekers per maand in 2018. Chordify zal tijdens Eurosonic een sessie opnemen met Nederlandse popsterren EUT.

 

Chordify neemt donderdag 17 januari tijdens Eurosonic samen met V2 Records en In de Kringloop (IDK) een sessie op met Nederlandse popsterren EUT. Niets bijzonders zou je zeggen. Of toch wel? Want de band speelt samen met de beiaardier van de Martinitoren mee helemaal boven in d’Olle Grieze zelf. Dit is de eerste keer dat zo een samenwerking op de toren plaatsvindt.

EUT is een band uit Amsterdam die in 2017 Nederland veroverde met haar eerste single Supplies. Nu twee jaar later is de act uitgeroepen tot beste act van Noorderslag 2018 door 3voor12 en benoemd tot focal point van muziekstreamingservice Deezer.

De Amsterdammers zijn dus hard aan de weg aan het timmeren en hebben onlangs een nieuwe plaat op V2 Records uitgebracht: Fool For The Vibes. V2 Records is dan ook de initiator van de sessie op Martinitoren. Het platenlabel dat ooit werd opgericht door Richard Branson kwam met het idee, regelde de mediapartners, de toren en de beiaardier.

IDK is een collectief uit Zwolle. Wat ooit begon met het af en toe opnemen van artiesten in een kringloopwinkel is nu uitgegroeid tot een volwaardig muziekvideocollectief dat op eigenzinnige wijze sessies opneemt tijdens festivals en evenementen. IDK werkt samen met Chordify, een muziekeducatieplatform gevestigd in Groningen en Utrecht. Het bedrijf zag tijdens Eurosonic Noorderslag 2013 het licht. Zes jaar later is Chordify gegroeid van duizend bezoekers per dag in 2013 naar acht miljoen unieke bezoekers per maand in 2018.

Tijdens ESNS kun je Chordify bezoeken in de Music&Tech Hideout aan de Oosterstraat 52 vlak naast VERA. Op 17 januari presenteert de startup in samenwerking met DATmag. en Peripheral het evenement Electrosonic. Op deze avond spelen vier elektronische live-acts waaronder Zuco 103 (NL) en Go March (BE). De avond maakt deel uit van de Eurosonic Extra programmering en begint om 17:00 uur.

Gerelateerd Economie Innovatie
 Groningse muziek start-up Chordify: acht miljoen unieke bezoekers per maand
 Groningse muziek start-up Chordify: acht miljoen unieke bezoekers per maand