Economie

30 APRIL 2019

Groningse ondernemers: Eerste Hulp Bij Export in super handige flyer !

Groningse ondernemers die overwegen om voorzichtig hun eerste schreden te zetten op het pad van de export kunnen een kijkje nemen op een super-overzichtelijke flyer. Deze nieuwe nieuwe exportflyer biedt een overzicht van - én linkjes naar alle mogelijke apps, consultants, coaches, portals of export-clubs.

De nieuwe exportflyer werd onlangs gepresenteerd tijdens een ‘Eerste Hulp Bij Export Ontbijt’. Daar konden startende ondernemers hun licht opsteken bij ervaren en door de wol geverfde ondernemers.

 “We kwamen erachter dat er toch nog aardig wat ondernemers in Groningen geïnteresseerd zijn om hun producten te exporteren”, vertellen Mairis Vaneker en Thorsten Klein van de afdeling Economische Zaken van de gemeente Groningen. “Voorheen was het zo dat je bij de Kamer van Koophandel terecht kon als je exportplannen had. Dat is allemaal wat veranderd. Startende ondernemers die willen exporteren moeten nu op verschillende plaatsen op zoek naar informatie. Dat is niet handig. Daar zijn wij op ingesprongen en hebben samen met provincie Groningen, de Exportclub Groningen, World Trade Center Noord-Nederland en de ondernemersvereniging Evofenedex dit ontbijt georganiseerd.”

Hoger niveau

“Het is onze bedoeling dat deze bijeenkomst slechts het begin is om export in Groningen naar een hoger niveau te krijgen, met een beter samenwerkend export-ecosysteem, beter beschikbare informatie en subsidiemogelijkheden, nog meer leuke en nuttige bijeenkomsten en uiteindelijk: meer omzet en werkgelegenheid uit export. Daarom hebben we voor dit ontbijt ook wat ondernemers uitgenodigd die al heel lang hun producten over de wereld verspreiden. Want wat is er voor de beginners nou mooier dan tips en trucs te krijgen van ervaren collega’s.”

Download hier de nieuwe exportflyer (pdf 461kB) die tijdens het ontbijt gepresenteerd werd.

Meer informatie ook: www.groningenatwork.com

 

Gerelateerd Economie
 Groningse ondernemers: Eerste Hulp Bij Export in super handige flyer !
 Groningse ondernemers: Eerste Hulp Bij Export in super handige flyer !